Indul a szemét-kommandó!

2019-04-02 22:32 | #Kaposvár

A városvezetés végre felveszi a kesztyűt az illegális szemétlerakókkal és szemétégetőkkel szemben. Napi huszonnégy órában, a hét minden napján működő telefonos szolgálatot, és a rendőrséggel együttműködve razziákat indít a közterület-felügyelet a kaposvári környezetszennyezők ellen.

Az új intézkedések célja, hogy felszámolják az illegális szemétlerakatokat és -lerakókat Kaposváron, és felelősségre vonják az illegális szemétégetőket, akik felelőtlenségükkel a környezetet és városunk lakóinak egészségét is károsítják. Ennek érdekében Kaposvár önkormányzata arra kéri a városlakókat, hogy akik illegális égetést vagy hulladéklerakást látnak, jelezzék azt a közterület-felügyeletnek.

A razzia április 1-től október 31-ig a hét minden napján, valamint ünnepnapokon is folyamatosan zajlik majd. Akár éjszaka is jelenthetik majd a szabálysértőket. Aki szabálysértést szeretne jelezni, az a 06-30/916-3538 ügyeleti telefonszámon teheti meg. A panasz benyújtása után a közterület-felügyelők kivizsgálják az ügyet, és ha kell, a rendőrséget is bevonják az intézkedésekbe.

Kaposvár légszennyezettségével kapcsolatban is végeztünk méréseket, a videót itt tekinthetik meg.

Szerző: KPSVR.hu