Az ellenzéki pártok is támogatják az őszi választásokra megalakult Kaposváriakért Egyesületet

2019-04-08 12:54 | #Kaposvár #Politika

Azért jött létre a Kaposváriakért Egyesület, hogy a város jövőjéről ne a városlakók feje fölött döntsenek – jelentette be a civil szervezet megalakulását bejelentő hétfői sajtótájékoztatón Fejes István, a KE elnöke.

- Szinte napra pontosan három éve döntött úgy a kaposvári közgyűlés kormánypárti többsége, hogy gumiégetőt telepít a városba. Az ellenzéki pártok azonban összefogtak a civilekkel, s megakadályozták az üzem megvalósulását. Egyúttal kiderült, a pártok nemcsak egymással, de a civilekkel is hatékonyan együtt tudnak működni. Éppen ezért jött létre a Kaposváriakért Egyesület, mely azt szeretné, hogy a város jövőjéről ne a városlakók feje fölött döntsenek – kezdte a civil szervezet megalakulását bejelentő hétfői sajtótájékoztatón Fejes István, a KE elnöke.

Aki elmondta, a Kaposváriakért Egyesület valós alternatívát szeretne adni a kaposváriaknak a Fidesz-KDNP-s városvezetéssel szemben az őszi, önkormányzati választásokon. Céljaikkal az ellenzéki pártok is egyetértenek, ezért – ahogy ő mondta, szigorúan ábécé sorrendben - a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Magyar Szocialista Párt és a Momentum is támogatja a szervezetet, a pártok nem indítanak saját jelölteket a választásokon, így az egyesület jelöltjei lesznek egyedül esélyesek rá, hogy legyőzzék a kormánypárti indulókat.

- A Kaposváriakért Egyesület alapja az egység, mely a szövetséget kötők bizalmán alapul. Tisztességes emberek kötöttek szövetséget, akiknek közös a jövőképük. Olyan jövőt képzelnek el, melyben sikerül átvinni Kaposvárt az idejétmúlt 20. századból a lendületes 21. századba – folytatta Fejes István, aki szerint ez a lendület hiányzik a jelenlegi városvezetésből, mely 25 éve irányítja Kaposvárt, s láthatóan elfáradt. – Egy álmos kisvárost csináltak Kaposvárból, mi pezsgő, zöld, biztonságos, vagyis 21. századi várost szeretnénk.

Fejes István kijelentette: az őszi önkormányzati választás tétje, Kaposvár képes lesz-e reagálni az elkövetkező évek, évtizedek változásaira, melyet a 21. század kihívásai jelentenek? 

- Nem szavakkal, propagandával, jelszavakkal, szlogenekkel, nagyotmondással, hanem valódi tettekkel, értelmes és jövőbetekintő válaszokkal készülünk a felmerülő kihívásokra – állította. – Mert ha továbbra is a jelenlegi úton megyünk tovább, akkor az egykoron 74 ezres város a jelenlegi 62 ezer lakosát sem lesz képes megtartani.

Kaposváriakért Egyesület

Hozzátette: volt olyan időszak, amikor a mostani városvezetés megértette az előtte álló kihívásokat és helyes válaszokat adott, de ez az időszak láthatóan a múlté. A jövőbeli kihívásokhoz új emberekre, új csapatra van szükség, s erre kínál alternatívát az a Kaposváriakért Egyesület.

A sajtótájékoztatón hamar kiderült, a kormánypárti városvezetés gyorsan megpróbálná ellehetetleníteni az egyesületet. Szita Károly kommunikációs tanácsadója, Szekeres Marno Alán a Kaposvár Most nevében a Jobbik városi alelnökének viselt dolgait és antiszemita és cigányozó facebookos hozzászólásait citálta hosszasan, s arról faggatta a pártok jelen lévő képviselőit, illetve Fejes Istvánt, hogy mit szólnak Takács Richárd megnyilvánulásaihoz? A kérdezettek elhatárolódtak az idézett kijelentésektől, ám Szekeres nem tudta elengedni a témát.

Ám nemcsak vele kell majd megküzdenie az egyesületnek, hiszen a Facebookon ismeretlenek a szervezet hivatalos logóját felhasználva indítottak egy álcsoportot, ahol fals kijelentésekkel próbálják hitelteleníteni az új formációt. Melyről újságírói kérdésre az is kiderült, polgármester-jelöltjéről, valamint a 12 egyéni választókerületben induló jelöltjeiről később ad majd tájékoztatást.

Szerző: KPSVR.hu