KKK – Csalódás után Ivkovics mutathatja a helyes irányt

2019-04-09 15:05 | #Kaposvár #Sport

Kecskeméti vereségét követően már csak legjobb esetben is csupán a 11. helyen végezhet a férfi kosárlabda NB I/A csoportjában a Kaposvári Kosárlabda Klub, ahol a szakmai munka irányítása az új szezonban a férfikapitány, Sztojan Ivkovics kezébe kerülhet.

Tavaly októberben nagy reményekkel vágott neki Fekete Ádám edző csapata a 2018-2019-es szezonnak, optimistább hangok akár a legjobb négybe kerülést is elképzelhetőnek tartották. Azonban a csapat sajnos nem állt össze a szezon első felében, sok sérülés és szerencsétlen kimenetelű találkozó sújtotta az együttest, ráadásul némelyik légiós is – drága – betlinek bizonyult, így a KKK a bajnokság nagy részében az alsóházban, nemegyszer az utolsó előtt helyen tanyázott.

Forrás: www.hunbasket.hu

A szurkolók ennek ellenére kitartottak Heindleinék mellett, de közben az ügyvezető, Monok Tibor leváltását követelték. Inkább később, mint előbb, a tavalyi év végén végre megtörtént a váltás megtörtént, és Puska Zoltán érkeztével több változás is történt a csapaton belül, a vezetőedzői poszton Fekete Ádám azonban továbbra is élvezte a bizalmat. A csapatnak, mely láthatóan jót tett a változás: míg a bajnokság első felében a 13 mérkőzésből csak hármat tudott megnyerni, addig a második körben nyolcat, így ismét esély látszott a tízbe kerülésre, azaz a középházi rájátszásra. Egészen az utolsó fordulóig, ahol azonban a hosszabbításos kecskeméti vereség azt jelentette, marad az alsóház.

Bár a szezon még nem ért véget, az már biztos, hogy a somogyi alakulat legjobb esetben is csak a 11. helyen végezhet idén, de elméletileg még az is megtörténhet, hogy a kiesés ellen kell majd küzdeniük. Fekete Ádám feladata így nem lesz egyszerű.
 

Forrás: www.hunbasket.hu


Akadnak azért jó hírek is! Sztojan Ivkovics, Kaposvár új sporttanácsadójának érkezésével új távlatok nyílhatnak a megyeszékhely kosárlabdája előtt: nem lenne meglepetés, ha a férfiválogatott szövetségi kapitánya a mindennapi szakmai munkába is beleszállna, hiszen a közelmúltban engedélyt kért a szövetségtől és az első osztályú csapatoktól hogy ismét klubszinten is dolgozhasson. Az pedig meglehetősen furcsa – mondjuk ki, elképzelhetetlen – lenne, ha Kaposvárom tanácsadóként, másutt pedig szakmai igazgatóként vagy trénerként vállalna munkát. 

Az elkövetkezendő időszak tehát mindenképpen bizakodásra adhat okot, a szurkolók ugyanis továbbra is a csapat mellett állnak, úgy néz ki, hogy a vezetés is megfelelő kezekbe került, jövőre pedig az új Kaposvár Aréna parkettáján sok örömteli pillanatot okoznak majd a fiúk. 

Persze előbb le kell tudni az alsóházi rájátszást, melynek végén bizonyosan az elmúlt nyolc év legrosszabb bajnoki helyezésén zár a csapat.

Szerző: KPSVR.hu