Az út szélén hagyták szegényt, de nem úszták meg a tettesek

2019-04-10 10:09 | ##Kaposvár #Kékfény #Zöld

Állatkínzás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bírság elé a Kaposvári Járási Ügyészség azt a baranyai nőt és férfit, akik egy somogyi főút mellett kitették a nő befogadott kutyáját.

Az elsőrendű vádlott – a nő – 2018 nyarán figyelt fel egy lakóhelye környékén kóborló kistestű fekete ebre, amit akkor befogadott. Azonban már volt egy kutyája a vádlottnak, így a második eb eltartását nem tudta finanszírozni, ezért 2019 márciusában úgy döntött, hogy egy forgalmasabb út mellett kiteszi a jószágot.

A megkerült kan puli kutyus

Miután ezt kitalálta felhívta egyik barátját, akinek autójával szállították el a kutyát a tett helyszínéhez. Az állatot Szentbalázs közelében, a 66-os út egyik autós pihenőjében hagyták magára. Azonban egy arra járó autóból látták, ahogy a másodrendű vádlott autója után fut a kitett kutya. Ezt a szemtanúk le is fényképezték.

Szerencsére az egyedül bóklászó kutyus még aznap megmentőkre talált a környéken forgalmi ellenőrzést végrehajtó rendőrök személyében, akik gondoskodtak az állat menhelyre kerüléséről. A vádlottakat végül egy közösségi oldalon többször is megosztott poszt segítségével azonosították be.

Már biztonságban, a Kutyatárban

A bíróság – az ügyészségi indítvánnyal egyezően – mindkét vádlottat jogerősen próbára bocsátotta

Forrás: Kaposvári Járási Ügyészség

Fotók: Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület Kaposvár Facebook oldala