Ákos nagykoncert fogja felavatni a Kaposvár Arénát!

2019-04-12 14:29 | #Kaposvár #Kultúra

Szita Károly polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 11 év után újra Ákos koncerttől lesz hangos Kaposvár, méghozzá az új Kaposvár Arénában.

– Ezt az Arénát azért építettük, hogy gratuláljunk az Extra Ligás röplabdás lányainknak, hogy gratuláljunk a vélhetően döntőző röplabdás fiúknak, és nagyon remélem, hogy jövő évben már a playoffban játszó kosarasainknak. Azért építettük ezt az Arénát, hogy a legjobb lehetőségeket biztosítsuk sportolóinknak. De multifunkcionális csarnok révén nemcsak a sportnak, hanem a szórakozásnak is teret tudunk biztosítani, így Ákosnak is – nyitotta meg a sajtótájékoztatót a Kaposvár Arénában Szita Károly.

Az új Kaposvár Aréna

A színpaddal és a nézőtérrel együtt négy-, akár ötezer ember befogadására alkalmas az Aréna, és ha ezt a rengeteg helyet sikerül betölteni, akkor ez az Ákos-koncert lesz Kaposvár valaha volt legnagyobb ilyen jellegű eseménye.

– A 2019-es országjáró turnénkon 31 évnyi felhalmozott zenei tapasztalatainkat szeretnénk felhasználni és átadni a közönségnek. A zenekar jelenleg egy öt tagból álló, alapvetően rockhangzású formáció-produkció. Bánfalvi Sándor a dobosunk, új tagunk, aki egyben egykori hangszerészünk, Kálló Péter basszerosunk, régi harcostársam, Lepés Gábor, a nagyszerű Madarász Gábor és jómagam már gőzerővel készülünk és gyakorlunk a koncertekre – vezette fel produkciójukat a Kossuth-díjas művész, Ákos.

Szita Károly és Ákos

A turné koncertjein az elmúlt harminc év munkássága fog életre kelni, visszatérnek a nagy klasszikusok, de olyan „csemegék” is előkerülnek – a művész szavaival élve –, amiket az igazi, régi rajongók nagyon fognak értékelni. 

A kaposvári műsor a turné első fellépései közé fog tartozni. A május 18-i koncert nemcsak Ákos régóta várt visszatérését, de az új Aréna első nagy eseményét is jelenti majd. Ákos, Szita Károly és a szervezők mind abban reménykednek, hogy teltházas koncertnek lehetünk fül- és szemtanúi.

Szerző: KPSVR.hu

Fotók: Kis Nikolett