Sodrófával ütötte lakótársát az ittas nő

2019-04-23 12:48 | #Kaposvár #Kékfény

Súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a kaposvári nővel szemben, aki dühében ütlegelte a sértettet saját sodrófájával.

A középkorú vádlott és az idősebb asszony évek óta együtt laktak egy közös bejáratú, két külön lakrészből álló albérletben. Kapcsolatuk nem volt felhőtlen, sokszor veszekedtek, a sértett többször kifogásolta, hogy a vádlott gyakran részegen megy haza.

A vádlott 2018 júliusában ismét ittasan állított be, amit akkor a konyhájában ételt főző asszony észre is vett. A sértett kérdőre vonta a vádlottat, hogy az összetört vödrét mikor pótolja, ezért szóváltás alakult ki közöttük. A szóváltás során a vádlott a sértett kezéből kikapta a sodrófáját, majd azzal közepes erővel megütötte a sértett homlokát, aki az ütéstől a cementlapra esett, ahol a vádlott szitkozódva a sodrófával tovább ütlegelte a testét.

A sértettnek a vádlott bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló bevérzéssel és zúzódással járó sérülései keletkeztek, azonban a sérülések jellegére figyelemmel súlyosabb sérülés is keletkezhetett volna. 

A bíróság az ügyészségi indítvánnyal egyezően - büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban - a büntetlen előéletű vádlottal szemben 8 hónapi börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 1 évi és 6 hónapi próbaidőre felfüggesztette.

Fotó: Pexels.com

Forrás: Kaposvári Járási Ügyészség