Megbízott benne, majd kicsalt tőle 1 millió forintot

2019-04-24 19:34 | #Kaposvár #Kékfény

A rendőrség adatai szerint Sz. János 2018 augusztusában egy balatonszabadi lakosnál végzett különböző felújítási munkálatokat, eközben a tulajdonos bizalmába férkőzött, majd kicsalt tőle egy millió forintot.

A vádlott azt mondta a sértettnek, hogy rosszul áll anyagilag, de arra hivatkozva, hogy nemsokára nagyobb banki támogatáshoz jut, hat alkalommal pénzt kért kölcsön „barátjától”, összesen több mint egymillió forintot. Később, amikor a sértett vissza akarta a kapni a pénzét, a 42 éves bábonymegyeri férfi különböző hazugságokkal hitegette, amelyeket a sértett megelégelt, majd feljelentést tett.

A siófoki nyomozok az eljárás során megállapították, hogy Sz. János sem a kölcsönök kérésekor, sem azt követően nem állt szerződéses viszonyban olyan hitelintézetekkel, amellyel a sértett pénzét vissza tudta volna adni, ezért csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Siófoki Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat a napokban küldte meg az illetékes ügyészség részére.

Forrás: police.hu