Ma szabadultak ki a Táncsicsos gyilkosok

2019-04-25 15:52 | #Kaposvár #Kékfény

A Szombathelyi Törvényszék mint másodfokú bíróság jóváhagyta a két Táncsicsos gyilkos szabadlábra helyezését. A két elítéltet a mai napon feltételesen szabadlábra bocsátották.

A KPSVR.hu egy korábbi cikkében már írt a két elítélt feltételes szabadlábra helyezéséről, amit ha elfogadnak 3 évvel korábban szabadulhat az a két férfi, akik még középiskolás korukban előre megfontolt szándékkal végeztek egyik osztálytársukkal, barátjukkal. Ezt a mai napon jóváhagyta a Szombathelyi Törvényszék, így ma feltételes szabadlábra került a két elítélt.

K. Mihály és V. Dávid, a kaposvári Táncsics gimnázium akkori diákjai 2008 májusában brutális kegyetlenséggel meggyilkolták egyik osztálytársukat. A két fiú hosszan készült társuk megölésére, a tragédia napján a cukorgyár melletti kis tóhoz csalták áldozatukat, ahol megpróbálták agyonverni, majd a testére nehezékeket kötve a vízbe dobták. A Kaposvári Törvényszék 2008 decemberében, első fokon 14 év, fiatalkorúak börtönére ítélte a két diákot, mely a Pécsi Ítélőtáblán lefolytatott másodfokú eljárás után, 2009 májusában emelkedett jogerőre.

Az elsőfokú határozat leírása alapján a két elítélt 46 alkalommal volt intézetelhagyáson, jutalomban 33-szor, illetve 46-szor részesültek, fenyítésük nem volt. Több éve dolgoztak a bv-intézetben, 4,2-e, illetve 4,4-es eredménnyel leérettségiztek. A sértett szülei által indított kártérítési perben a vádlottakkal szemben megállapított összesen nyolcmillió forintot megfizették. Az igazságügyi pszichiátriai szakértői lelet és vélemény szerint az elítéltek személyiségszerkezete – a korábbi szakértői vizsgálatokkal összevetve – pozitív irányba változott, agressziót a pszichológiai vizsgálat nem jelzett, a beilleszkedésre törekvésük megállapítható volt.

Meghallgatásukkor egyikük azt állította, tanulmányait - munka mellett - gépészmérnökként szeretné folytatni, társa munkából szeretné összegyűjteni a tandíjat a tanulmányaira.

Forrás: Szombathelyi Törvényszék

Fotó: Kálmándy Ferenc/MTI