Öt év börtön fenyegeti Ander Balázs Jobbikos képviselőt, de örömmel leülné.

2019-04-27 13:18 | #Kitekintés #Politika

Néhány héttel ezelőtt ellenzéki képviselők megpróbáltak bejutni és beszélni az MTVA vezetőjével, azonban fegyveres őrök állták útjukat. Később az MTVA feljelentést tett az érintettek, köztük Ander Balázs dél-somogyi Jobbikos képviselő ellen.

A panaszban arra hivatkoztak, hogy a képviselők „engedély nélkül hatoltak be a közmédia területére, többen közülük törvénysértő módon készítettek kép- és hangfelvételeket, amivel megsértették a munkatársak személyiségi jogait”. A KPSVR.hu megkereste a képviselőt: mit gondol a feljelentésről?

 - Az egész egy mocskos hazugság. Annyi gerinc nem volt bennük, hogy nevesítve vádolják meg a képviselőket és aktivistákat, ismeretlen tettes ellen nyújtották be a feljelentést. Az egyik vádpont szerint engedély nélkül készítettünk felvételeket. Én csak a magam nevében tudok beszélni: nem készítettem semmit. A hibás olvasatuk szerint az egyetlen dolog, amivel ténylegesen megvádolhatnak, az a személyi szabadság megsértése-korlátozása, ami szintén hamis. Mivel már a recepciónál utunkat állta öt-hat fegyveres őr, az áteresztő kapunál tovább nem is jutottunk. Az egy óra nagy része, amit ott töltöttünk, várakozással telt el, miközben az ki-be szabadon járhattak az emberek. Többek között akkor jött ki Fábry Sándor is az épületből, ami Hadházy Ákos élő felvételén tisztán látható volt. Szóval ne vicceljünk már, senkinek semmilyen szabadsága nem lett megsértve! - mondta Ander Balázs.

Noha a honatya szerint az ügy „mocskos, alávaló, aljas hazugság”, a képviselő elvileg akár börtönt is kaphat a Btk. ide vonatkozó passzusa alapján.

- Teljesen elfogadhatatlan az eljárás – tette hozzá Ander. - Ezek a szerencsétlenek már nem tudják, hol a határ: 2019-ben, Európa kellős közepén ez elfogadhatatlan. Egy banánköztársaságban még megtörténhet ilyesmi, de nem egy uniós tagországban. A rezsim működése egyre elmebetegebb lesz. Ha mégis börtönbe csuknának, legalább kibújna a szög a zsákból: még azok számára is egyértelmű lenne a rendszer romlottsága, akiknek valamilyen narancssárga hályog van a szemén.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: delipart.com