Életveszélyessé vált a Gárdonyi iskola

2019-05-06 09:25 | #Kaposvár

A Gárdonyi Géza Általános Iskola Facebook oldalán láttuk a borzalmas képeket, hogy az iskola több helyen is teljesen beázott. Az iskola munkatársai gumicsizmában, seprűkkel és vödrökkel próbálják menteni a menthetőt.

Úgy tudjuk, hogy a vállalkozó óriásit hibázott, mert leszedte a szigetelést, lenejlonozta a tetőt, de nem vett tudomást arról, milyen idő lesz a hétvégén. Ennek az lett a következmény, hogy beömlött minden, életveszélyessé vált az iskola. Jó ideigig nem lesz tanítás.

A beázással kapcsolatban megkerestük e-mailben Stickel Pétert,, tankerületi igazgatót is. Amint megkapjuk kérdéseinkre a válaszokat frissítjük cikkünket. Az iskola Facebook oldalán a kommentelők értetlenül állnak az eset előtt, és sorban ajánlják fel segítségüket az iskolának.

FRISSÍTÉS: A polgármesteri hivatal eközben kiadott egy sajtóközleményt a Gárdonyi iskola beázásával kapcsolatban, idézzük:

"Az elmúlt napok csapadékos időjárása és az épületen zajló munkálatok miatt beázott a kaposvári Gárdonyi Géza Általános Iskola. 

Jelenleg az iskola energetikai korszerűsítése zajlik, ami érinti a tetőszigetelés javítását is. Kaposvár város műszak-pályázati igazgatósága felszólította a kivitelezőt, hogy haladéktalanul szüntessék meg a beázást, a tantermeket soron kívül állítsák helyre, és kezdjék meg a kárelhárítást, hogy minél előbb zavartalanul folytatódhasson az oktatás – tájékoztatta a sajtóirodát Szirják Imréné, a műszak-pályázati igazgatóság vezetője".

Februárban tartott sajtótájékoztatót Kaposvár önkormányzata a 615 millió forintos iskolafejlesztési, felújítási és korszerűsítési projektjéről. Gelencsér Attila szerint 30 éve nem volt ilyen fokú fejlesztés az oktatási rendszerben, írja a KaposvárMost. A Gárdonyi Géza Tagiskolán jelenleg is folynak a munkálatok, úgy tűnik ez jóval hosszab időt fog igénybe venni, mint ahogy tervezték.

Fotó: Bogdán Erik
Fotó: Bogdán Erik
Fotó: Bogdán Erik
Fotó: Bogdán Erik

Fotó: Gárdonyi Géza Tagiskola Kaposvár Facebook oldala

Szerző Bogdán Erik