A Klebelsbergben fejezhetik be a tanévet a gárdonyisok

2019-05-07 11:15 | #Kaposvár

Hétfőn beszámoltunk róla, hogy a hétvégén az intézmény energetikai korszerűsítését végző vállalkozó hibájából – megbontotta a tetőszigetelést, s nem gondoskodott az eső elleni védelemről – beázott és életveszélyessé vált a kaposvári Gárdonyi iskola. Az esettel kapcsolatban a kaposvári önkormányzat néhány órával később közleményt adott ki, s felszólította a kivitelezőt a károk és a hibák azonnali elhárítására. 

A kaposvári tankerület kissé lassabban reagált. Az már vasárnapkiderült, hogy hétfőre és keddre rendkívüli szünetet rendelt el az intézményben, ám a tanév további menetéről nem nyilatkozott.

„A Gárdonyi Tagiskolában az intézmény vezetése rendkívüli szünetet rendelt el. Az elmaradt tanítási órák pótlásáról a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően intézkednek. A tanulók, a szülők, gondviselők folyamatos tájékoztatását a korszerűsítési munkálatokról, a tanítási rendről a helyben szokásos módon látja el az intézmény vezetése” – olvasható a kaposvári tankerület kedd délelőtti tájékoztatójában, amiből csak a lényeg nem derül ki: hogyan akarják megoldani, hogy a több mint kétszáz gyerek nyugodtan befejezhesse a tanévet?

Más forrásból viszont a KPSVR úgy értesült, hogy a gárdonyisok a Klebelsberg Kollégiumban lelnek menedéket a következő hetekre, ahol délelőttönként 12, délután pedig 3 tanterem áll majd rendelkezésükre, emellett a tanárok és az adminisztráció kap néhány irodát. A tanulókat buszokkal szállítják majd a Cserből a Kisgátra. A Gárdonyi iskolába pedig megtiltották bárkinek a belépést, erről az ott dolgozókkal papírt is aláírattak. 

Természetesen amint hivatalos információt kapunk a gárdonyis gyerekek jövőjéről, beszámolunk róla.

Szerző: KPSVR.hu

Fotó: Bogdán Erik