A sörözés tudománya – Tudásszomj a Hansdonner Sörházban – KÉPEK

2019-05-09 18:08 | #Kaposvár

A sör fogyasztás és a sörkészítés gazdasági problémáiról tartott előadást Fertő Imre, a Kaposvári Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdász professzora szerda este a Hansdonner Sörházban, a Kaposvári Egyetem szervezésében.

A sör ízének élvezete mellett más is becsábította az embereket a Hansdonnerbe szerda este, ahol Fertő Imre tartott egy érdekes előadást a sör gazdasági és társadalmi problémáiról és rejtvényeiről. Miért importálunk söröket? Mi okozta a „kézműves sör” forradalmát? Mi lesz a következménye annak, hogy a nagy gyártók is belenyúltak a „craftbeer” bizniszbe? És ami még ennél is érdekesebb, hogy mi magyarok milyen szerepet töltünk be a nagy globális sörhálózatban? 

Sok kérdésre kaptunk választ, sokszor a mikroökonómia szabályait emlegetve, viszont legalább ennyi kérdés még válaszra vár, amit a jövő közgazdászainak kell megfejtenie. Ahogy Fertő Imre is elmondta a sör legalább olyan komoly és fontos dolog egy szórakozóhelyen, mint a közgazdaságtanban. Az új eszközökkel és gyártási módszerekkel új gazdasági problémák és új szereplők törnek be a piacra, ahol a kereslet és kínálat kérdésköre nem is olyan egyszerű a sörök esetében, mint azt elsőre gondolnánk.

Rengeteg érdekes gondolat, jó hangulat és finom sörök jellemezték az estét. A Tudásszomj következő állomása az E-Cafeban lesz, ahol Kerekes Sándor professzor fog előadást tartani "Bomlaszt, de mit? A megosztó gazdaság" címmel június 13-án.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: Bogdán Erik