A polgármester tanácsadója megpróbálta széttrollkodni a Jobbik sajtótájékoztatóját

2019-05-10 17:15 | #Kaposvár #Politika

A megszokottnál is nagyobb figyelmet kapott a Jobbik utcafóruma és sajtótájékoztatója péntek délután, ugyanis Szekeres Marno Alán, Szita Károly kommunikációs tanácsadója is megjelent az eseményen, aki megismételte múlt havi akcióját

Áprilisban a Kaposváriakért Egyesület rendezvényén kezdett magánakcióba, ezúttal pedig a fórumot vezető Sneider Tamásnak, a Jobbik elnökének programján tett fel keresztkérdéseket saját pereivel kapcsolatban. Mindezt ugyanúgy, mint legutóbb, a KaposvárMost újságírójának kiadva magát – az egyesület megalakulásáról aztán egyetlen sort sem írt…

Sneider a Jobbik EP-választási programjáról beszélt, mielőtt Szekeres a jogi tudásáról kezdte faggatni. A Jobbik elnöke szerint is sorsdöntő lesz az idei EP-szavazás, aminek a tétje, hogy Magyarország felzárkózik-e a Nyugathoz, vagy végleg egy korrupt, balkáni országgá degradálódik.

– A nyugati országok vezetői már egyszerűen nem hajlandóak eljönni Magyarországra, és tárgyalni a vezetőinkkel, mert országunk az EU legkorruptabb országává vált. Az elmúlt tíz év alatt elszegényedtünk: Bulgária után az unió legszegényebb államává vált Magyarország. Ezért vándoroltak el magyarok százezrei külföldre, helyettük pedig ukrán vendégmunkásokat telepít be a kormány. Mi ezt akarjuk megállítani, visszahívni a kivándorolt magyarokat és megállítani a migráns vendégmunkások betelepítését – magyarázta a pártelnök.

A migránsmunkások számának csökkentése mellett a már betelepített dolgozókat is felügyeltetné a jobbik, valamilyen erre a feladatra létrehozott szervvel. A Fideszhez hasonlóan a Jobbik is fenyegetésnek látja a migránsokat a magyarok biztonságára és munkahelyeire, ezért a kerítést semmiképpen sem bontanák le, illetve magyar határőrséget hoznának létre.

A sajttájékoztató érdemi része ezzel véget is ért, a továbbiakban Szekeres Marno Alán és Takács Richárd, jobbikos megyei önkormányzati képviselő pereiről hallgathattak gyorstalpalót az érdeklődők a városházi kommunikációs tanácsadó előadásában. Szekeres először a Jobbik vándorkiállításáról, Az Igazság Faláról kérdezte Sneidert, aki szerint szigorúbb törvényekre van szükség a visszaeső médiabűnözőkkel szemben, és azt is hozzátette, hogy nem íróasztalokat és székeket szeretnének elárvereztetni, csupán, hogy az igazuk megjelenhessen a médiában.

Szita Károly polgármester tanácsadója ezek után saját pereiről és azok jogi eredményeiről-következményeiről kérdezte a Jobbik elnökét, aki érthető okokból, az ügyek ismerete hiányában nem tudott érdemben válaszolni a kérdésekre. Szekeres végül Gyurcsány Ferenc kaposvári EP-kampányáról – melyen más ellenzéki pártok képviselőihez hasonlóan a Jobbik helyi vezetői is megjelentek – érdeklődött Sneidernél. Arra volt kíváncsi, hogy az EP-választásokon is együtt indulnak a pártok? 

Sneider kijelentette, minden párt külön listával és programmal indul május 26-án, viszont nagyon fontos, hogy az önkormányzati választásokon meglegyen a kommunikáció és az összefogás a pártok és helyi képviselőik között, mert csak így lehet majd megdönteni a Fidesz diktatúráját.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: Bogdán Erik