Döglött patkány fogadja a járókelőket a Somssich Pál utcában

2019-05-11 12:18 | #Kaposvár

Egy olvasónktól kaptuk a képet, amin egy a döglött patkány "napozik" a Somssich utcában, a Kossuth és Ezredév utca közti szakaszon, a tanítóképző kollégiuma előtt.

Úgy tűnik nemcsak Budapesten, hanem Kaposváron is elszaporodtak a patkányok. A Sonline februárban hozott le egy cikket a Múzeum utcai üzleteket megrohamozó patkányokról. A cikkben Herczeg Attila, a városgondnokság vezetőjének elmondása szerint évente egy tucatnyi patkányirtást rendel meg a város. Az irtásokat nemcsak a belvárosban, hanem a lakótelepeken és a külvárosban is végez a városgondnokság által felbérelt cég, úgy tűnik nem elég alaposan. A Sonline cikkében még arra is kéri a kaposváriakat a városgondnokság vezetője, hogy "az élelmiszert ne dobják ki a kukába" a városlakók, mert odavonzza a patkányokat. Kérdés, hogy akkor hova dobják ki?

A háztartási hulladék kidobása nem jelentene problémát, ha többször hordanák el a hulladékot a szemétszállítók, illetve a köztéri kukákat gyakrabban ürítenék. A Somssich utcában heverő patkány is nagy valószínűséggel azokból lakmározott, mielőtt feldobta volna mind a négy talpát

Szerző: Bogdán Erik