Veszélyes hulladék ázik hetek óta a Toldi iskola udvarában!

2019-05-15 11:50 | #Kaposvár #Zöld

Egy héttel ezelőtt számolt be a KPSVR.hu a Gárdonyi és Toldi iskola beázásáról. A Gárdonyi iskola tanulóit és tanárait átmenekítették a Klebersberg kollégiumba, ahol folytathatják majd az oktatást, a Toldisok viszont a mai napig ott áznak az iskolájukban. De nem csak a diákok, hanem a tetőről leszedett hulladék is hetek óta ázik az iskola udvarában: többek között a veszélyes hulladéknak számító kátrány, és egyéb építési anyagok, mint az üveggyapot és a hungarocell.

Az esetről Felder Frigyes LMP-s önkormányzati képviselő elmondta, felháborodott szülők keresték meg, mert nem értik, hogy hetek óta miért van az építési törmelék otthagyva a földön. A képviselő hozzátette, a kátránytartalmú építési hulladék veszélyes hulladéknak minősül és bejelentést tett a Kaposvári Járási Hivatal Környezetvédelmi Főosztályán, hogy azonnal intézkedjenek. Elmondása szerint aggasztó, hogy az a Szemeco Kft, amely a kisebb városi beruházások jelentős részét elnyeri, durva környezetszennyezéssel végzi a munkáját, ugyanis a kátrányos építési hulladékot hetek óta mossa a talajba az eső. A képviselő szerint nem illik bele a zöld város koncepcióba, hogy az energetikai korszerűsítés során veszélyes hulladékkal szennyezik az iskolák környékét, ahol a gyermekek nap, mint nap játszanak.

Felder Frigyes, kezében egy kisebb kátránydarabbal

A KPSVR.hu szerkesztőségének több szülő is jelezte, hogy az iskola sok helyen még mindig beázik. A tornateremben folyamatosan áll a víz, gyakorlatilag használhatatlan, ezért nem is tartanak testnevelés órákat, a folyosók és a tantermek plafonjáról még mindig csöpög a víz.

Nemcsak a törmelék, hanem az építőanyagok is hetek óta áznak
Egy darab kátrány a sok közül, ezt mossa az eső a talajba

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: Bogdán Erik