Az empátia teljes hiánya: kerüljenek utcára a családok és a rákos betegek!

2019-05-21 14:06 | #Politika #Kitekintés

Többször is bebizonyította a Fidesz-KDNP frakció, hogy a gyerekes családok kilakoltatása nem jelent számukra problémát, hiába reklámozzák magukat családbarát pártként, és plakátolták ki az országot a „Családok évével”. De a rákos betegek utcára kerüléséről is hasonló véleményen vannak.

2018-ban több mint 2400 kilakoltatást hajtottak végre – írja a Népszava. 2019.április 30-án pedig lejárt a kilakoltatási moratórium, így az elkövetkezendő hónapokban ismét rengetegen kerülhetnek utcára, így számos gyerekes család válhat hajléktalanná. Ezért az ellenzéki országgyűlési képviselők rendkívüli parlamenti ülést hívtak össze kilakoltatások magakadályozására május 17-én.

Az ülés napján a Fidesz-KDNP ismét megmutatta, hogy mennyire nem érdekli őket a magyar rászorulók és kilakoltatott családok helyzete, mivel egy Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő sem jelent meg az ülésen. Ezt Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője fényképen meg is örökítette és megosztotta Facebook oldalán.

A Fidesz-KDNP frakció ennyire törődik a kilakoltatott családokkal/Fotó: Ungár Péter Facebook oldala

Azonban nem kell a Parlamentig menni, hogy bizonyítékot találjunk a kormány nemtörődömségére a kilakoltatásokkal, és a kilakoltatott személyekkel szemben. Embertelenségre Somogyban is találni példát, ugyanis Barcs Fideszes alpolgármestere, Szalai Balázs Facebook kommentben gúnyolta ki egy kilakoltatásra váró végstádiumban lévő rákos beteg sorsát, miközben Ander Balázzsal, a Jobbik alelnökével vitatkozott egy Facebook poszt alatt. Azóta a rákos beteg kilakoltatását felfüggesztették november 20-ig, de az eset jól mutatja a Fideszes politikusok hozzáállását a problémához.

Szalai Balázs egy rákos beteg kilakoltatásával viccelődik/Forrás: hellodelsomogy.hu

Szalai Balázs kommentjével nemcsak a kilakoltatott magyar állampolgárok jogait és sorsát taposta meg, hanem a rákos betegek helyzetéből is viccet csinált. 

Az elmúlt hetek eseményei jól mutatják, hogy a kormány nem törődik a segítségre szoruló magyarokkal, és szívfájdalom és empátia nélkül küldene családokat vagy betegeket az utcára. Ha önöket nem hagyja hidegen ezeknek az embereknek a sorsa, akkor írják alá a A Város Mindenkié alapítvány petícióját a kilakoltatások ellen ITT.

Szerző: Bogdán Erik

Borítókép: Magyar Kétfarkú Kutyapárt Facebook oldala