Hiába került 5 milliárdba, beázik és ereszt az új versenyuszoda

2019-06-07 16:53 | #Kaposvár

A KPSVR.hu egy előző cikkben már beszámolt az új versenyuszoda átadásáról, és a számos problémáról, ami kivitelezése során felmerült, és ami miatt majdnem fél milliárd forinttal többe került végül Kaposvár legújabb csodája. Azonban a Népszava kiderítette, hogy az 5 milliárdos, csúcsmodern uszoda épülete nemcsak beázik, hanem a medence még ereszt is.

- Csak, ha esik az eső – jegyezte meg ironikusan a kaposvári uszoda egyik dolgozója, amikor a Népszava arról érdeklődött, valóban beázik-e a május végén átadott új épület. A Csík Ferenc kaposvári olimpiai úszóbajnokról elnevezett uszodát 2015-ben kezdték el a Modern Városok programon belül. A kivitelezést a Tiborcz Istvánnal jó kapcsolatban álló, és ebből adódóan közpénzszerzésben is kifejezetten sikeres Paár Attilához köthető cégek, a FÉSZ és a Magyar Építő konzorciuma nyerte meg.

Az új uszoda költsége kétszer is nőtt, egyszer még az építkezés kezdete előtt negyedmilliárddal, mert a régi uszodaépület, melyet nemzetközi versenyek esetén bemelegítő medenceként használnának, harminc méterrel messzebb esett az új komplexumtól, mint azt a hivatalos szabályok engedélyezik. Második alkalommal pedig az átadás előtt 496 millió forinttal, amit a „végső simításokra” és „előre nem látott gondok” orvoslására kellett költeni, mint például fűtési és szellőztetési rendszerek kiépítése.

Így került végül 4,95 milliárdba a Csík Ferenc uszoda, ami mint kiderült beázik és ereszt. Forrásaik a Népszavának azt is megerősítették, hogy az új uszodának nemcsak a teteje ereszti a vizet befelé, hanem az új medencéje is szivárogtatja a vizét kifelé. Tehát pont az ellenkezőjét csinálja mindkét szerkezet, mint ami a dolga lenne.

Ezzel kapcsolatban megkereste a városvezetést a Népszava, választ természetesen nem kaptak kérdéseikre.

Forrás: nepszava.hu

Fotó: Bogdán Erik