Sebességkorlátozási javaslattal lépne fel a jetskik ellen az LMP

2019-06-17 14:28 | #Kitekintés #Zöld

Sebességkorlátozással akadályozná meg a legújabb LMP-s módosító indítvány az e-jetskik balatoni száguldozását.

Kedden újra a parlament gazdasági bizottsága elé kerülhet az elektromos jetskik korlátozását szolgáló jogszabály-módosítási tervezet, amit ismét az LMP-s Schmuck Erzsébet nyújt majd be. A korábbit a gazdasági bizottság nem támogatta, pontosabban a fideszes többség tartózkodott a szavazásnál, mert az teljes tiltást jelentett volna. Az újabb javaslat azonban csak a sebességet korlátozná, írja a delipart.com.

A Délipart információi szerint a Nők a Balatonért Egyesület (NABE), mint a jetskik ellen tiltakozó számos szervezet egyike, levelet írt Witzmann Mihálynak, aki nem csak a gazdasági bizottság alelnöke, hanem a kormánypárt balatoni térségi országgyűlési képviselője is. A NABE arra kéri, hogy támogassa az e-jetski balatoni elterjedését megnehezítő LMP-s indítványt.

A KPSVR.hu megkereste Felder Frigyest, az LMP Somogy megyei elnökét az üggyel kapcsolatban, aki azt mondta, hogy a közeljövőben terveznek aláírásgyűjtéseket szervezni a déli parti városokban a jetskik Balatonból való kitiltásának érdekében.

Forrás: delipart.com

Foró: pexels.com