Fűrészt tartott ismerőse nyakához, mert az tartozott neki tízezer forinttal

2019-06-19 08:57 | #Kékfény

A Marcali Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki baltával és fűrésszel szerzett érvényt követelésének.

A 28 éves Marcali közelében élő vádlott 2019 januárjában 10.000-Ft-ot adott kölcsön egyik ismerősének, de hiába kérte többször is vissza a pénzt, a sértett nem fizetett.

A férfi 2019 májusában megelégelte, hogy a sértett még mindig nem adta meg pénzét, ezért ittasan felkereste a tartozás behajtása céljából. A sértett éppen fát vágott egy falubeli udvarában, de nem volt nála elég pénz, viszont megígérte, ha végez a munkával, hazamegy és fizet.  Az indulatos vádlottnak ez azonban nem tetszett, hanem a tartozás megfizetésének kikényszerítése végett egy baltát magához véve kergetni kezdte a sértettet, miközben fennhangon megöléssel fenyegette.

A vádlott is idő múlva felhagyott a sértett kergetésével és látszólag békülékenyen az udvaron lévő melléképületbe hívta a férfit azzal, hogy beszéljék meg a dolgot, ott azonban a sértettet a falhoz nyomta és egy fűrészt a nyaka elé tartva tovább fenyegette.

A férfi végül elengedte a sértettet, aki hazafelé értesítette a rendőrséget, illetve másnap megfizette tartozását.

A Marcali Járásbíróság a 2019. június 11. napján megtartott tárgyaláson - az ügyészségi indítvánnyal egyezően - 4 évi börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, továbbá elrendelte korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek.

Forrás: Marcali Járási Ügyészség

Fotó: pexels.com