Elítélték a fegyverarzenált felhalmozó nagyatádi férfit

2019-06-25 16:12 | #Kékfény

A Nagyatádi Járási Ügyészség lőfegyver és lőszer engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 64 éves nagyatádi férfival szemben, aki lakóhelyén valóságos fegyverarzenált halmozott fel.

A fegyvertartási engedéllyel nem rendelkező vádlott kedvtelési célból évek óta gyűjtött lőfegyvereket, lőfegyver fődarabokat és lőszereket, amiket nagyatádi lakásában egy páncélszekrényben tartott, de a gyűjteménye büszkeségeit – egy sörétes puskát és egy revolvert – a szoba falára díszként fellógatva helyezte el, holott mindkét lőfegyver működőképes volt.

A vádlott által elkövetett bűncselekményre végül 2018 karácsonyán derült fény. A Nagyatádi Rendőrkapitányság nyomozói ekkor a vádlott birtokából számos, kizárólag engedéllyel tartható tárgyat foglaltak le, így félautomata és egylövetű pisztolyokat, sörétes puskát és revolvereket, továbbá közel 200 db. vegyes kaliberű lőszert. A vádlott lakásából ezen kívül még több kilónyi lőpor is előkerült.

A Nagyatádi Járásbíróság a 2019 júniusában megtartott előkészítő ülésen a büntetlen előéletű és beismerő vallomást tevő vádlottat – az ügyészség büntetési indítványával teljes mértékben megegyezően – 2 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

Forrás: Nagyatádi Járási Ügyészség

Fotó: pexels.com