Katasztrofális állapotok a Toldiban

2019-06-26 15:54 | #Kaposvár

Már lassan két hónapja, hogy beázott három kaposvári iskola az épületeken felújításokat végző Szemeco Kft. kivitelezési hibái miatt. Azóta azonban nem sok mindent hallani az iskolák állapotáról, azonban KPSVR.hu információi szerint nem túl rózsás a helyzet, különösen a Toldi iskolában.

Május hatodikán, amikor hírt kaptunk az iskolák helyzetéről, úgy tűnt, hogy a Toldi iskolában keletkezett a legkisebb kár. Igaz a folyosókra folyt a víz a plafonból, s a tornatermet sem lehetett használni, ahogy az első emelet egészét sem, de legalább nem kellett másik épületbe költöznie az intézménynek, mint az életveszélyessé vált Gárdonyiból. A tanítás végével elkezdték a javításokat, de előfordulhat, hogy az új tanév kezdetére nem lesz átadható állapotban a Toldi.

A napokban kaptak a Toldi iskolába járó gyerekek szülei egy körlevelet, melyben a tanári kar kéri a segítségüket az emelet kipakolására, mivel a helyzet ahelyett, hogy javult volna, tovább romlott az elmúlt napok esőzései miatt. Az interaktív táblákat például a szülők segítségével menekítették ki az épületből.

A hétvégi viharok során tovább ázott a Toldi, ami további károkat okozott az iskolában. A Szemeco Kft. ezek szerint nem tanult korábbi hibáiból, és most sem törődött az időjárás előrejelzéssel, vagy csak szimplán „most már minden mindegy” alapon nem foglalkozott a tető lefedésével. A lényeg, hogy az emelet katasztrofális állapotban van, olyannyira, hogy a kétségbeesett tanári kar a szülők segítségét kéri. A Szemeco pedig továbbra is hallgat, felelősséget nem vállal, csak tovább rontja a helyzetet, amit saját maga idézett elő.

A következő tanévet nagy valószínűséggel nem az iskola épületében fogják elkezdeni a diákok.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: Bogdán Erik