Olvasóink szavaztak: 89 százalékuk nem fürdene meg a Desedában!

2019-06-27 13:41 | #Kaposvár #Zöld

Igaz a halpusztulásnak már vége, a közel 100 tonna elhullott hal nagy részét már eltakarították a tóból, azonban sokan még így sem mernek a Deseda vizében megmártózni.

A KPSVR.hu a múlt héten hozott le egy cikket a Deseda vízminőségéről, melyben feltártuk, hogy a víz minősége mégsem olyan kiváló. Annak ellenére, hogy a kormányhivatal népegészsségügyi főosztályának szakemberei szerint a „víz minősége fürdőzésre alkalmas”, nem mindenki mer csobbanni a Desedában. Erről szavazást is indítottunk Facebook-oldalunkon, aminek az eredménye is ezt bizonyítja.

533-an voksoltak, és a szavazók többsége, 89 százaléka azt mondta, hogy nem fürdene meg a Desedában.

Hiába a rengeteg fejlesztés a tó körül, ha az emberek nem mernek bemenni a vízbe. A tó jövőjével kapcsolatban a KPSVR.hu megkereste Mihaldinecz Gábort, a Kaposváriakért Egyesület képviselőjelöltjét. 

– Hatalmas pénzeket kapott a város a Deseda környékének fejlesztésére, és a desedai turizmus fellendítésére, ez viszont semmit sem fog érni, ha hagyjuk magát a tavat és a környezetet lepusztulni. Igaz, hogy a sporthorgász egyesület felelőssége a tó karbantartása, de a város nem hagyhatja cserben őket egy ekkora problémával, mint amilyen a halpusztulás volt. A városnak nagyobb felelősséget kell vállalnia az ilyen és ehhez hasonló katasztrófák elhárításában és orvosolásában. A Deseda mindenkié, nem csak a horgászoké – mondta el a képviselőjelölt, aki jelenleg kaposvári önkormányzati képviselő is..

Mihaldinecz Gábor kiemelte, Kaposvár jövőjét illetően sorsdöntő lehet a Deseda és turisztikai ereje. Ezt pedig kár lenne veszni hagyni azzal, hogy a város kivonja magát a tó karbantartásával járó munkálatokból és felelősségből. 

– Nagyon örülünk a beruházásoknak és a fejlesztéseknek, de nem feledkezhetünk meg a környezetünk és a természet védelméről. Nem szabad magára hagyni a Desedát! – jelentette ki Mihaldinecz Gábor.

Szerző: Bogdán Erik

Kép: kpsvr.hu