Betört a kórházban kezelt idős férfi otthonába

2019-07-05 09:58 | #Kékfény

A Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 43 éves férfit, aki otthonától pár házra lévő ingatlanból lopott. A Nagyatád közeli faluban lakó, italozó életmódot folytató vádlott tudta, hogy az utcájukban egyedül élő idősebb sértettet kórházban kezelik és házát nem felügyeli senki.

 Az férfi 2019 júniusában a kora délutáni órákban ittasan a sértett ingatlanához ment, majd a kerítéskaput rögzítő lakatot és a ház bejárati ajtaját felfeszítve az ingatlanba jutott. A vádlott a házban lévő értékek közül magához vette a sértett okostelevízióját, evőeszköz készletét, asztali óráját, konzerveket és több kilónyi fagyasztott húst összesen 68.000,-Ft értékben. 

A vádlott még aznap értékesíteni akarta a televíziót, azonban azt a leendő vevőtől lefoglalta a nyomozó hatóság, illetve a fagyasztott élelmiszerek kivételével a többi lopott holmit is megtalálták a vádlottnál. A Nagyatádi Járásbíróság a különös visszaeső vádlottat – aki ezidáig 10 alkalommal volt vagyon elleni bűncselekmények miatt marasztalva – 1 évi és 8 hónapi börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

Forrás: Nagyatádi Járási Ügyészség