A fesztiválok mellett a bűnelkövetők is startoltak a Balatonon

2019-07-10 09:28 | #Kékfény

A Siófoki Járási Ügyészség július 5-én két tetten ért és őrizetbe vett külföldi állampolgárt állított bíróság elé, akik közül az egyik gépjárművet nyitott ki egy speciális eszközzel, míg a másik a Balaton Sound fesztiválon dolgozó ápolónőt ütött meg.

A 43 éves ukrán vádlott egy siófoki hipermarket parkolójában nyitotta ki a sértett személygépkocsiját egy Ukrajnában beszerzett olyan távirányítóval, ami kifejezetten lezárt állapotú kocsik nyitására alkalmas. A férfi még az autóban ülve kutatott, amikor a sértett fiával visszaérkezett a kocsihoz, így hiába próbált elmenekülni, a parkolóban tartózkodó biztonsági őrök és vásárlók visszatartották.

A vádlottat a Siófoki Járásbíróság jogerősen 5 évre kiutasította Magyarország területéről.

A másik ügyben a Balaton Soundra barátaival érkező 25 éves szlovák férfi sátruk elfoglalása után annyi alkoholt fogyasztott, hogy ittasága miatt a mentősök a fesztivál területén felállított egészségügyi sátorba vitték. A sátorban minden ágy foglalt volt, így a részeg vádlottat a földre tették, majd amikor felszabadult egy hely, oda akarták fektetni. A férfi először együttműködést tanúsított, majd előzmény nélkül a neki segítő ápolónőt ököllel úgy arcon és orron ütötte, hogy a sértett a földre esett. Ezek után a vádlott el akarta hagyni a sátrat, de a biztonsági őrök feltartóztatták.

A járásbíróság a szlovák férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt az ügyészi indítvánnyal egyezően 2 évi börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette, valamint a vádlottat 3 évre kiutasította az országból.

Forrás: Siófoki Járási Ügyészség