Szolgáltató várost épít majd Horváth Ákos

2019-07-17 12:25 | #Politika #Kaposvár

Horváth Ákos városlakó. Nem politikus és ezért másképp látja Kaposvár dolgait, mint a most regnáló fideszes hatalmaskodók. Végre  van egy ember, aki az élére állt egy ügynek, egy csapatnak, amely Kaposvár valódi érdekeiről és az itt élő emberekről szól. Egy ügynek, amely nem az uram-bátyámozásról, nem a rokonok helyzetbe hozásáról, nem az adófizetők pénzén történő élősködésről, nem az európai uniós pénzek lenyúlásáról, nem a látványberuházásokról, nem a város többségének kiszolgáltatottságáról és diszkriminációjáról, nem a helyi vállalkozások kiszorításáról és nem a megyeszékhely szellemi életének elpusztításáról szól.

A cikk szerzője Varga Zsolt korábban a Somogy Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatója volt, azelőtt pedig Somogy Megyei Önkormányzat Park Szociális Otthon és Módszertani Intézmény igazgatója. A jövőben több cikkre is számíthatnak tőle a KPSVR.hu olvasói.

Horváth Ákos mást, újat akar. Bátran, elszántan, biztos egzisztenciális és családi háttérrel maga mögött. Meg persze azon városi sokasággal a háttérben, akik változást akarnak. Vagyis a többséggel. Mert többen vannak a megújulásra és friss levegőre vágyó kaposváriak, mint a Szita-Gelencsér vezette fideszes klánok alkotta kisebbség. Csak a változás igényének kell megjelennie cselekedetben. No, ennek lett szimbolikus arca Horváth Ákos, a Kaposváriakért Egyesület polgármester jelöltje. Kell egy ember ugyanis, aki nemcsak a küzdelem kockázatát vállalja fel, hanem itt élő és érző városlakóként minden kaposvári képviseletét. Horváth Ákos mindehhez programot is tesz, mégpedig olyat, ami a kaposvári emberek mindennapjait támogatja és szolgálja. Mert határozottan állítható: nem indokolatlan és rengetegbe kerülő, pénzszóró beruházások kellenek, amelyek hosszú távon tönkretehetik a várost, hanem jól élhető, pezsgő, nyitott, a helyi vállalkozásokat segítő, a gyermekek, a fiatalok és az idősek érdekeit szem előtt tartó   városvezetés kell.  És nem kellenek már a lózungok, mint a „hiszünk egymásban”, meg „szeretem Kaposvárt”. A semmit nem jelentő lózungok kora lejárt. Tenni kell a városért, cselekedni. Ehhez már gyenge a megfáradt és ötlettelen Szita Károly. 

Horváth Ákosnak milliónyi terve van, amelyet Kaposváron élőként, családapaként, vállalkozóként, sportbarátként, időseket tisztelő emberként is megtapasztalt. Ezért aztán a legapróbbnak tűnő, de a városlakók napi életét erősen befolyásoló ügyekre is kiterjed a figyelme: az iskolai menzától a levegőszennyezésen át a város polgárait ténylegesen szolgáló hivatalokig.  Horváth Ákos a pártpolitika helyett a szolgáltató és menedzser szemléletű városvezetést kínálja. Olyan várost, ahol egészen egyszerűen jó élni minden kaposvárinak, ahol nem azon törik a fejüket a fiatalok, hogy elköltözzenek. Meg persze meg tudnak élni a már gyökeret vert kaposváriak is.

Lehet változás. Tenni kell érte. Az országgyűlési választáson a kaposvári városlakók legyőzték már a fideszt, sokkal többen mondtak rájuk nemet, mint igent. Ősszel itt az esély, hogy a változást akarók egyesítsék erőiket és felébresszék ezt az alvó és kiüresedett várost, Kaposvárt. Horváth Ákos megcsörgette az ébresztőt. 

Szerző: Varga Zsolt

Fotó: Bogdán Erik