Származásuk miatt vertek meg négy külföldi fiatalt a Balaton Soundon

2019-07-21 12:27 | #Kékfény

Származásuk miatt verhettek össze egy négyfős baráti társaságot Zamárdiban. Az egyiptomi, vietnami és magyar származású fiatalokból álló társaság a Balaton Soundon szórakozott, amikor egy szóváltás után agyba-főbe verte őket egy nagyobb társaság. A rendőrség csoportos garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben – írja a 24.hu

„Az öcsém egyik haverja véletlen rálépett az egyikük lábára, vagy meglökte, de nem ez volt a valódi ok. Biztos vagyok abban, hogy rasszista indíttatású volt a dolog. Végig olyanokat kiabáltak nekünk, hogy köcsög külföldiek. A velünk lévő vietnami srácot leköpték, és azt ordították neki, hogy köcsög kínai. Olyan is volt köztük, aki migránsozott” – nyilatkozta a 24.hunak az egyik sértett fiatal.  A sértett elmondása szerint a támadók közül többen is küzdősportot űztek, illetve focisták voltak.

Az egyiptomi és magyar felmenőkkel rendelkező fiatal július hetedikén kapott egy telefonhívást öccsétől, akit körbevett egy 15 főből álló társaság, akik inzultálták és bántalmazták őket. Menekülésre nem volt esélyük, mert teljesen körbevették őket. A fiú a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy miközben sietett öccséhez, segítséget kért a közelben lévő biztonsági őrtől, aki nem reagált kérésére. Ezt a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. sajtófőnöke levélben megcáfolta a 24.hu-nak, ugyanis az eset jegyzőkönyvében foglaltak szerint a biztonsági őrök szinte azonnal segítettek a fiataloknak, lefogták támadóikat, elkísérték őket az elsősegélynyújtókhoz, illetve segítettek az elkövetők beazonosításában is. Továbbá azt is cáfolta, hogy bármiféle rasszista indíttatása lett volna a verekedésnek.

A Siófoki Rendőrkapitányság négy fiatalkorú gyanúsított ellen folytat eljárást csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt. A budapesti gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Forrás: 24.hu

Fotó: 24.hu