Megszaporodtak a mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal való visszaélések Kaposváron

2019-07-24 09:26 | #Kékfény

A Kaposvári Járási Ügyészségen 2019 júniusában kilenc büntetőeljárás indult közokirat-hamisítás bűntette miatt, amely ügyekben a terheltek mozgáskorlátozott személyek részére kiállított parkolási igazolványokat használtak fel jogosulatlanul.

A Kaposvári Rendőrkapitányság fokozottan ellenőrizte a kaposvári bevásárló központoknál a mozgáskorlátozott személyek részére fenntartott parkolóhelyeket és számos visszaélést észlelt.

Mivel az igazoltatásoknál nem voltak jelen a speciális parkolóhely használatára jogosult személyek, így az igazolványok szélvédőhöz történő kitételével az elkövetők más nevére szóló valódi közokiratot használtak fel, ami bűncselekmény és a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Az esetek mindegyikében a parkolási igazolványt a járási hivatal a terheltek mozgáskorlátozott hozzátartozói – gyermeke, házastársa, anyósa – részére állította ki. Az ügyészség a büntetlen előéletű gyanúsítottakkal szemben több esetben megrovás intézkedést foganatosított, míg volt akit gyorsított eljárásban bíróság elé állított, akivel szemben a bíróság próbára bocsátást alkalmazott.

Forrás: Kaposvári Járási Ügyészség

Fotó: pexels.com