Vízben áll az aula, az összes iroda, és a folyosó - KÉPEK

2019-07-28 14:43 | #Kaposvár

Ami eddig nem ázott el a Gárdonyi iskolában, annak a tegnapi özönvízszerű esőzéskor lett vége. Elázott az aula, az ebédlő, a folyosó, és az összes iroda. A tegnapi özönvízzel a remény is elúszni látszik a szeptemberi kezdésre. A Toldi iskolával kapcsolatban is várjuk a szülők beszámolóit.

A kpsvr.hu folyamatosan beszámol a leázott iskolák állapotáról. Most is az egyik szülő kereste meg szerkesztőségünket, hogy olyan tehetetlen dühöt érez az iskola állapotával kapcsolatban, hogy legszívesebben sírva fakadna. Elmondta, hogy egyszerűen nem hiszik el, ami történik és kétségbe vannak esve. 

- Mi nem vagyunk szakemberek, de látjuk, hogy a tetőn alig dolgoznak, viszont bent folyik valamilyen munka, aminek semmi értelme, hiszen minden egyes esőzés után lehet elölről kezdeni a munkát, mert szétázik minden. – nyilatkozta lapunknak az aggódó szülő.

Azt is megtudtuk, hogy Csillag Gábor Kaposvár jegyzője és Stickel Péter tankerületi igazgató néhány nappal ezelőtt meglátogatta az iskolát és segítséget igért a takarításhoz és a tönkrement eszközök és bútorok megjavításához. A jegyző külön kérte, talán nem véletlenül, hogy a szülőket ne vonják be ebbe a folyamatba.

Állítólag hétfőn fog találkozni gárdonyis szülőkkel Szita Károly, ahol lehetősége lesz elmondani, hogy milyen „nagyszerű” munkát végez a Szemeco Kft. és a kialakult helyzetért ki fogja vállalni a felelősséget.

A helyzet azért is tragikus, mert a szülők és tanárok eddigi közös erőfeszítéseiket árnyékolják be ezek az események. A Gárdonyi iskolában elindult egy pozitív folyamat és egyre többen viszik gyermeküket az iskolába a pozitív és támogató légkör miatt. A szülők attól félnek, hogy az épület kálváriája sokakat elrettent, hogy oda vigyék a gyermeküket. Szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy ne ez legyen a döntő ok az iskolaválasztásban, hiszen továbbra is kiváló pedagógusok és összetartó közösség várja a gyermekeket. 

 

 

 

 

szerző: kpsvr

Képek: facebook