Szitának fogalma se volt. A város perel

2019-07-29 20:00 | #Kaposvár

Hétfőn megbeszélést tartott Szita Károly a Szemeco Kft. által végzett energetikai fejlesztések miatt beázott iskolák szülői közösségeivel. A megbeszélésen végre beavatták a szülőket az iskolák helyzetébe, és a város terveibe a Szemecót illetően. A szülők elkeseredettsége érthető, de vajon miért bízik még Szita Károly egy olyan cégben, amelyik láthatóan képtelen megoldani a feladatot, ráadásul papíron, jelenleg nincs semmi kötődése a városhoz? 

A KPSVR.hu vasárnap számolt be a Gárdonyi iskolában történ újabb leázásról és a szülők elkeseredettségéről. Arról is hírt adtunk, hogy Szita Károly hétfőn találkozni fog a szülőkkel, ami meg is történt.

A megbeszélésen kiderült, hogy az érintett iskolák közül a Gárdonyi helyzete a legrosszabb, viszont a város végre felelősségre vonja a kivitelező céget és perre megy a Szemecóval.

Hogy a perben ne tudjon semmit a szülők vagy a város ellen felhasználni a kivitelező, Szita Károly arra kérte a szülőket, ne menjenek az iskola területére, megígérte, amint be lehet menni a munkálatok miatt, értesíti őket.

A helyzet komolyságát tökéletesen jelzi, hogy a megkárosított szülők figyelmeztették Szitát, hogy nem fogadják el a Szemeco szakvéleményét az elektromos hálózat állapotáról, független szakértőt kérnek. A polgármester nem mert nemet mondani és minden úgy lesz, ahogy a szülők akarják.

Az energetikai fejlesztés mellett az intézmény vízelvezető rendszerét is teljesen le fogják cserélni, melynek árát hamarosan be is veszik a költségvetésbe. 

Egyre valószínűbb, hogy a Klebelsberg kollégiumban fogják elkezdeni a tanévet a Gárdonyisok. Az is csak most került nyilvánosságra, hogy a tanév végén az ígéretek ellenére a gyermekek nem használhatták a kollégiumi sportpályákat a tornatermet és az uszodát. A szülőknek megint megígérte a polgármester, ezúttal sokkal több terem fog a rendelkezésükre állni, illetve a kollégium sportlétesítményeit is használhatják majd az iskola tanulói. Szita Károly egyébként azzal védekezett, hogy fogalma sem volt, milyen körülmények közt vannak a gyermekek.

Az iskola kárigénylését  teljes mértékben elfogadta a tankerület. A sérült vagy használhatatlanná vált tanszerek pótlására is ígéretet kaptak a szülők.

Szerző: Bogdán Érik

Kép: facebook