Elnyeli a föld a vízvári utat

2019-09-05 16:58 | #Kitekintés #Zöld #Politika

“Szó szerint leszakadó térség… Avagy mi a tervük a vízvári utat elnyeléssel fenyegető talajerózióval?” címmel tette fel kérdését a dél-somogyi térség ellenzéki országgyűlési képviselője, Ander Balázs a válaszadásra illetékes, Palkovics-féle Információs és Technológiai Minisztériumnak – írja a hellodelsomogy.hu.

„A Berzencét Barccsal összekötő út rossz állapota eddig is sok panaszra adott okot. A perifériára szorított dél-somogyi térség arrafelé közlekedő lakói számára mindennapos élmény a balesetveszélyes helyzeteket teremtő úthiba. A két említett településen túl – a közöttük levő szakaszon fekvő – Somogyudvarhely, Bélavár, Vízvár, Heresznye, Bolhó, Babócsa, Komlósd, Drávaszentes számára is fontos útról van szó. A Vízvár közelében a talajerózió miatt keletkezett szakadék egyre jobban veszélyezteti a közutat is. Az érintett részen annak egyik félpályáját már le is zárták, hiszen az bármikor beszakadhat az azt elérő szakadék fölött. Érdeklődöm, hogy pontosan milyen tervekkel rendelkeznek a helyzet megoldása érdekében. Mekkora forrást szánnak a probléma kezelésére? Milyen munkaütemezéssel számolhatnak az iskolába, orvoshoz, dolgozni járó polgárok, akik itt is megérdemelnék a normális közlekedési viszonyokat? Ugye nem várják meg, amíg tragédia történik?” – tette fel kérdéseit levelében a jobbikos Ander Balázs. Kérdéseire a napokban válasz is érkezett.

A válaszból kiderül már lassan több mint négy éve tudnak a talajerózióról viszont nem tettek ellene semmit, mondván nem veszélyezteti a főutat és különben sincs jogosultságuk kárelhárítást végezni de szemmel tartják az útszakaszt. A válaszban lényegében megígérik tenni fognak az ügy érdekében valamit. De hogy mit mikor és mennyi pénzből arra nem kapott a honatya választ. A sorok között olvasva pedig azt érzékelhetjük hogy hajlandóak a végtelenségig elhalasztani az út tényleges felújítását. Inkább zárják le a sávokat és korlátozzák a nehezebb járművek közlekedését az útszakaszon.

Forrás: hellodelsomogy.hu

Fotó: hellodelsomogy.hu