Szita elismerte, alacsonyak a bérek Kaposváron

2019-09-06 16:25 | #Kaposvár #Politika

Szita Károly elismerte, hogy alacsonyak a bérek Kaposváron a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara csütörtöki rendezvényét. A KPSVR.hu már korábban is írt arról, hogy a rendkívül alacsony bérek miatt rengetegen vándorolnak el Kaposvárról. A polgármester 25 éve nem tudja megoldani ezt a problémát.

FRISSÍTÉS: "Szita elismerte, alacsonyak a bérek Kaposváron" című cikkünket újra megosztjuk Facebook oldalunkon, ugyanis Szekeres Alán jogtalanul levetette azt a Facebookról szerzői jogainak megsértésére hivatkozva. Az esetről, és Szekeres hamis követeléséről részletesebben ma délután olvashatnak majd oldalunkon.

Csütörtökön tartotta Somogy megyei nyitórendezvényét az Országos Vállalkozói Mentorprogram, melyet azért hoztak létre, hogy mikro-, kis- és közepvállalkozásoknak nyújtsanak támogatást tapasztalt, az üzleti életben már bizonyított vállalkozók és szakemberek – adta hírül a KaposvárMost. A rendezvényen Szita Károly Kaposvár polgármestere elismerte, hogy az átlagbérek tekintetében a város csak a 16-ik a megyei jogú városok között.

Kaposváron lassan nincs olyan lakos, akinek valamelyik rokona, vagy közeli barátja ne költözött volna el másik városba, vagy külföldre megélhetési okok miatt. Az idősek pedig egyedül maradnak, mert gyermekeik és unokáik itt hagyják a várost a kilátástalan életkörülmények miatt.

Szita Károly 25 év alatt sem volt képes olyan környezetet teremteni Kaposváron, ahova szívesen jönnének olyan cégek, melyek képesek magas bért fizetni. A kaposvári vállalkozói réteg már arra sem képes, hogy a városban történő beruházásokat megcsinálja. Más városokból jönnek ide építkezni, holott korábban Kaposváron is megvolt az a vállalkozói réteg, mely képes volt ezeket a munkákat elvégezni. Ma már ez sincs meg.

A kötelező ígérgetést megtette a polgármester, de ha 25 év alatt sem volt képes megoldani a bérek kérdését Kaposváron, akkor hogyan tudná a következő pár évben ezt megtenni? Ráadásul az uniós források is csökkenni fognak, és Orbán Viktor szerint is közeleg egy lassulási folyamat a nemzetközi, és ezáltal a magyar gazdaságban is.

Szerző: Bogdán Erik