Pánikol a Fidesz! Tovább gyűjtik az adatokat!

2019-09-11 09:50 | #Kaposvár #Politika

Az önkormányzati választásokon induláshoz szükséges támogató aláírások leadási határideje  hétfőn ugyan lejárt, de ez nem akadályozza meg a helyi Fidesz-KDNP-t, hogy folytassa az aláírásgyűjtést Szita Károly és képviselőjelöltjeik számára. Jogos a pánikhangulat, hiszen az ellenzéki összefogás a két legutóbbi választáson, akkor még pártonként külön-külön indulva, több, mint 55 százalékot, illetve 51 százalékot ért el a választáson. Az önkormányzati választásra megszületett az egység a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP között, mely szervezetek a Kaposváriakért Egyesülettel indulnak közösen a választáson. Az ellenzéki egységet támogatja a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom is.

Szeptember 9-én, hétfőn délután négy órakor lejárt a leadási határideje az önkormányzati választásokon induláshoz szükséges ajánlásoknak és aláírásoknak. Az ezután beérkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el. Ennek ellenére a mai napig járják a kaposvári Fidesz-KDNP emberei az utcákat, és kopogtatnak aláírásokért a városlakók otthonaiban.

Meggyes József …Tükör… blogjának legújabb bejegyzésében is arról ír, miként csöngettek be házukba este hatkor, kedden, hogy Szita Károly és körzeti képviselőjelöltjük, Nagy Attila számára ajánlásokat gyűjtsenek. 

„Este hat körül szólt a kaputelefon, és egy kellemes női hang kért bebocsájtást, mondván aláírásokat gyűjtenek az önkormányzati választásokra. Természetesen értetlenkedtem és közöltem vele, hogy már le kellett adni az aláírásokat. Mire a hölgy határozottan közölte, hogy nem így van, még nem kellett leadni!” – olvashatjuk József blogbejegyzésében.

Az aláírásokat gyűjtő hölgy nem arra hivatkozott, hogy a határidő lejárta ellenére folytatják a gyűjtést, hanem azt hazudta, még nem kellett leadni az ajánlásokat. Ez több kérdést is felvet a Fidesz-KDNP helyi akciójával kapcsolatban. Nem világosították fel az önkénteseiket, hogy vége az ajánlásgyűjtésnek? Vagy ami rosszabb, így akarják átverni a városlakókat? De akár még az is lehet, hogy Szita Károly és csapata nem foglalkozik a szabályokkal és a törvényekkel, a hozzájuk bármikor jöhetnek az aláírások.

Vagy csupán arról van szó, hogy így végez a kaposvári Fidesz-KDNP közvélemény-kutatást, és méri fel a támogatottságát? Elég kétszínű módszerekkel teszik.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: pexels.com