Nem hiszünk Szitának, nincs újabb elvesztegetett öt évünk!

2019-09-12 14:48 | #Kaposvár #Politika

Egyik olvasónk levélben reagált, a KPSVR.hu-n megjelent „Szita elismerte, alacsonyak a bérek Kaposváron” című cikkünkre. A levelet változtatás nélkül tesszük közzé.

Szita Károly elismerte: alacsonyak a bérek Kaposváron. Számos más ok mellett ez az egyik legfontosabb, hogy október 13-án, a kaposváriak végre leváltsák a polgármesterségről. (Ahogyan a katonaságnál mondták régen, az időt visszaszámolva a leszerelésig: a kaposváriak többsége már türelmetlenül vágja a centit.)

Szita Károly beismerését követően sokan fordultak felháborodottan hozzánk, mert a kpsvr.hu-ról tudják, hogy az igazat írja. Olvasóink, a Kaposváriakért Egyesület szimpatizánsai, és mind több, korábban elszánt Fideszes is azt vallja: most már tényleg elég! Szita Károlynak polgármesterként rendelkezésre állt 25 év ahhoz, hogy ne csak ígérgessen, hanem tegyen is a kaposváriak boldogulásáért. Bármit megtehetett volna, hiszen neki ellentmondani nem merő Fideszes alattvalók teszik ki a közgyűlés többségét, akik kénye-kedve szerint szavazták meg előterjesztéseit.

Butának tekint és lenéz mindenkit, amikor azt gondolja, hogy a kaposváriak még egyszer bedőlnek az ígérgetésének, amit kényszerből tett, mert napvilágra került a kaposváriak arcpirítóan alacsony bérezése. Polgármesterként dolgozni kellett volna a kaposváriakért, nem mindössze egy hónappal az önkormányzati választás előtt azt szajkózni, hogy a következő öt év majd elhozza a Kánaánt. 
Na ja, ezt már ismerjük, de már átlátunk a Szitán! A túlnyomó többségnek ismét elmenne öt év az életéből, amikor rosszabb körülmények között él, mint tehetné egy becsületes, sokat dolgozó, a városlakók véleményére kíváncsi polgármester vezetése esetén. Vagy kényszerből elvándorolnának szeretett városukból, a szülőföldjükről, mint Szita uralkodása idején eddig mintegy tízezren. Nincs erre még öt évünk!

Persze előfordulhat, hogy Szita Károly tett erőfeszítéseket annak érdekében, hogy munkahelyek létesüljenek Kaposváron vagy közvetlen vonzáskörzetében: egy eset jut most eszünkbe, az a gumiégető volt… Ebben az esetben viszont arra a következtetésre kell jutnunk, hogy Szita Károly nem alkalmas polgármesternek, képtelen ellátni a feladatait, jól menedzselni a települést, olyan módon, hogy a kaposváriak érdekeit szolgálja. 

Azt nem írhatjuk, hogy köszönjük, csak menjen végre. Addig is tehetne még újabb beismeréseket Szita Károly, hogy mi nem sikerült polgármestersége alatt, lenne miről beszélni bőven…

A Kaposváriakért Egyesület (s a mögötte álló ellenzéki pártok, a DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, továbbá a Mindenki Magyarországa Mozgalom) nem véletlenül Horváth Ákos független polgármester-jelölt mögött sorakozott föl eddig soha nem látott egységben. Horváth Ákos szervezőmérnök, tapasztalt cégvezető, felelős munkaadó. Ért a vállalkozók nyelvén, Kaposvárt a kaposváriakkal együtt építené. Olyan gazdasági környezetet teremtene, ahol megmaradnak és létesülnek munkahelyek, s a munka ellenértékeként tisztességes fizetés jár. Nem kétséges: ő a legesélyesebb polgármester-jelölt, hiszen a mögötte állók a legutóbbi választáson 55 százaléknyi voksot szereztek.
- El kell menni szavazni október 13-án, aztán közösen, egymás véleményét meghallgatva elkezdhetjük újjászervezni, újjáépíteni Kaposvárt – mondta Horváth Ákos. – Aki ránk szavaz, magára szavaz.

Forrás: KPSVR.hu

Fotó: MTI