Szita Károly mégis felépítheti a gumiégetőt

2019-09-16 08:23 | #Kaposvár #Politika #Zöld

2016-ban a kaposvári polgárok közös erőfeszítésüknek köszönhetően megakadályozták Szita Károlyt abban, hogy Kaposvár közelében megépítse a környezetre és a város lakóira is ártalmas gumiégetőt. Ezt a vereséget nem felejtette el a polgármester, és ha újra megválasztják, ismét megpróbálhatja letolni a városlakók torkán a gumiégetőt.

– Ha Szita Károlyt ismét megválasztják, akkor újra áterőszakolhatja a gumiégetőt a közgyűlésen – tudta meg a KPSVR.hu szerkesztősége a városháza egyik alkalmazottjától.

Nyílt titok, hogy Szita Károly az utolsó ciklusára készül Kaposvár élén. Ha újra megnyeri a választást, ez lesz az utolsó öt éve a polgármesteri székben a nyugdíjba vonulás előtt – ezt informátorunk is megerősítette, majd hozzátette - nagyon sok pénzről lehet szó, amiről nagyon nehéz lemondani. 

– Győzelmének lendületét kihasználhatja arra – folytatta informátorunk –, hogy „eladja” a gumiégetőt a kaposváriaknak. Utolsó ciklusban már nem számít Szitának a népszerűség, illetve a Fidesznek lesz 5 éve arra, hogy újra visszanyerjék a kaposváriak bizalmát. A majdani fideszes polgármesterjelölt könnyen el is határolódhat Szita Károlytól a gumiégető miatt, és „tiszta lappal” indulhat 2024-ben. 

Mindez persze csak akkor történhet meg, ha Szitát újra polgármesternek választják. Az is kérdéses, hogyan próbálja majd a kaposváriakat a gumiégető mellé állítani Szita, ha három éve, politikai hovatartozástól függetlenül, egyértelműen visszautasították a városlakók a feldolgozót. Valószínűleg azt a városvezetési stratégiát alkalmazná, amit az elmúlt években: a választópolgárok megkérdezése és beleszólása nélkül, a fideszes önkormányzati képviselők rábólintásával hozná meg döntését, aminek következményeit ő már nem fogja elszenvedni.

Más, Fideszhez közeli forrásaink meglehetősen szűkszavúan fogalmaztak: ők már semmin nem lepődnének meg. A 2016-os eseményeket is hitetlenkedve nézték végig, egyikük sem értette, hogy a polgármester miért ragaszkodott ennyire görcsösen a gumiégetőhöz.

Hamarosan kiderülhet…

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: KPSVR.hu