Kováts Imre ezzel nem büszkélkedik

2019-09-19 02:20 | #Kaposvár #Politika

Kováts Imre, aki kétszer indult már polgármesterjelöltként, persze teljesen sikertelenül, meglehetősen aktívan támadja az ellenzék által támogatott polgármesterjelöltet, Horváth Ákost. A magánszektorban saját egzisztenciát építő, öt gyermekes családapáról aktívan hazudozik, ami felettébb meglepő a rutinos képviselőtől. Az utóbbi hónapokban rengeteg kaposvárit bosszantott fel azzal, hogy olyan magaslatról beszél, ahová soha nem sikerült felkapaszkodnia, csak oda képzeli magát.

Az atlatszo.hu egyik cikke súlyos dolgokat írt Kováts Imrével kapcsolatban. Az oknyomozó írás 2002-ig nyúlik vissza, amikor az új, szocialista kormányzat döntött az első Orbán-kormány gyanús ügyeinek számonkéréséről. (1998-2002 között volt miniszterelnök Orbán Viktor először.)

A továbbiakban szó szerint idézünk az atlatszo.hu cikkéből: „A KLIMA-Vill Kft.-vel kapcsolatosan fiktív számlázás gyanúja merült fel: a cég rendszeresen utalt át százmillió forintos nagyságrendű összegeket a H és E Bt. számára. „A vállalkozás az összegekért katonai területeken végzett – a papíron – munkákat és termékértékesítést.” A munkák elvégzésére a KLIMA-Vill a Honvédelmi Minisztérium cégétől, a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Rt.-től kapta a megbízást. Az ügyben felmerült az adócsalás, a magánokirat-hamisítás és a hűtlen kezelés gyanúja, ám az APEH Bűnügyi Igazgatósága által végzett nyomozás „indokolatlanul nem haladt” semerre.”

1995-2002 között a KLIMA-VILL KFT. fővállalkozási igazgatója, majd ügyvezetője Kováts Imre volt. 

Meglepő, hogy az Orbán-kormány Honvédelmi Minisztériumának egyik cége, pont egy olyan vállalkozást bíz meg, ahol egy ilyen megkérdőjelezhetetlen ellenzéki személy az ügyvezető. Az is döbbenetes, hogy pont Kováts Imre ügyvezetősége alatt merült fel a gyanú a hűtlen kezelésre, adócsalásra és magánokirat-hamisításra az ügyben. Az Átlátszó 2016-ban azzal zárja sorait, hogy az ügy utóéletéről nem találtak semmit.

Forrás: atlatszo.hu