Óriási a tét! Horváth Ákos az esélyes Kaposváron

2019-09-20 00:52 | #Kaposvár #Politika #Kitekintés

A Válasz Online megírta, noha a kormánypárti sajtó naponta igyekszik bizonyítani, hogy a Jobbiktól a DK-ig érő oldalon teljes a káosz és a szétesés az önkormányzati erőpróba előtt, a valóságban erről szó sincsen.

Összeállításuk szerint a legalább tízezres lélekszámú települések közel háromnegyedében – 167-ből 120 városban – érdemi politikai küzdelem zajlik majd a Fidesz és a relatíve egységes „másik fél” között. Mindebből persze az is következik, hogy ha most nem tör át az ellenzék ezeken a nagyobb településeken, akkor belátható időn belül soha sem fog. 

Vagyis a tét rendkívül nagy, ahogyan a felelősség is. 

Kaposváron a Kaposváriakért Egyesület, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, és az MSZP alkotja az egységes ellenzéket, amit támogat a Mindenki Magyarországa Mozgalom is. A 2018-as választáson az egységes ellenzék több, mint 55 százalékot ért el, így, ha sikerül a mozgósítás, akkor Horváth Ákos le tudja váltani Szita Károlyt.

A Válasz Online 22 olyan helyszínt azonosított, ahol az ellenzék tényleges kihívói pozícióban van. Ilyen Kaposvár is, ahol Horváth Ákos polgármesterjelölt az esélyes kihívója Szita Károlynak, akit gyengítenek olyan civilek, balosok, „függetlenek”, akiknek egy részét a Fidesz fű alatt támogat.

Forrás: valaszonline.hu

Fotó: KPSVR.hu