Gumiégető: a miniszter nem cáfol, csak terel! Szita továbbra is hallgat

2019-09-22 23:43 | #Kaposvár #Zöld

Korábbi cikkünkben számoltunk be Szita Károly esetleges jövőbeli terveiről a már egyszer, a kaposváriak által elkergetett gumiégetőt illetően. Névtelenséget kérő forrásunk szerint, ha Szita Károly megnyeri az önkormányzati választást, és újra ő lesz a polgármester, megpróbálhatja ismét lenyomni a kaposváriak torkán a gumiégetőt. Újabb információk érkeztek hozzánk egy Miniszterelnökséghez beadott kérdés formájában, amire válasz is érkezett. A miniszter semmit nem cáfol!

A közérdekű adatigénylés két kérdésre kereste a választ: „A kormány a Homatech Recycling Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. esetlegesen Kaposváron megvalósuló beruházásával összefüggő közigazgatási ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé minősíti-e?”, illetve „A kormány egyeztetett, illetve egyeztet-e Kaposvár megyei jogú város Önkormányzatával vagy polgármesterével a tervezett beruházásról?”

Azonban egyenes beszéd helyett a következő, alig egy mondatos válasz érkezett a Miniszterelnökségtől: „Tájékoztatom, hogy a kért adatok tekintetében a Miniszterelnökség nem minősül az Infotv. 3. $ 9. pontja szerinti adatkezelőnek”. Ez a kijelentés már csak azért is érdekes, mert három évvel ezelőtt az akkori miniszter, Lázár János konkrétan válaszolt a kaposvári gumiégető ügyével kapcsolatban a Parlamentben.

Kiemelt figyelmet fordít a kormány az engedélyezési eljárásra – olvashatjuk Lázár János Parlamenti ígéretét a Sonline egy 2016-os cikkében, melyet a gumiégető esetleges környezet- és egészségvédelmi kockázatairól írt. Az akkor még a Miniszterelnökséget vezető Lázár szavaiból azt vehetjük ki, a Miniszterelnökségnek van köze a gumiégetőhöz, engedélykérési eljárásokhoz és a kivitelezés megvalósításához.

Kérdés csupán az, most miért titkolózik a Miniszterelnökség a gumiégetőt illetően? Miért nem érkezik egyenes válasz a minisztertől, ha korábban Lázár János világos választ adott a gumiégetővel kapcsolatos kérdésekre? Mi lehet a titkolózás mögött? De ami a lényegi kérdés: Szita Károly miért nem mond semmit?

 

Szerző: Bogdán Erik

Címlap: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd - szmo.hu