Hidegzuhany! A PSZP jelöltje sosem akart együttműködni

2019-09-22 01:55 | #Kaposvár #Politika

Szöllősi Istvánné, az önkormányzati választáson a PSZP színeiben induló, amúgy MSZP-tag, Pintér Lóránddal, a PSZP elnökével készített közös videójukban fejtette ki, semmiképpen sem akart részt venni az ellenzéki összefogásban, ugyanis annak a Jobbik is tagja. Ő pedig elvi alapon elutasítja az együttműködést. Erről a fideszes Hír Tv-ben beszélt előszőr nagy nyilvánosság előtt.

Szöllősi Istvánné, MSZP-tagként azért indul az MSZP és az összefogás ellen, mert morális és elvi alapokon nem hajlandó együttműködni sem a Jobbikkal, sem pedig a kaposvári ellenzéki összefogással. Pintér Lóránd valószínűleg az első pillanattól kezdve tisztában volt képviselőjelöltjük ezen álláspontjával, mely azt bizonyítja, hogy az eddig a nagy együttműködést és kooperációt hangoztató Polgári Szabadság Platform sosem gondolta komolyan a Kaposváriakért Egyesülettel és az ellenzéki pártokkal való közös indulást és együttműködést a Fidesz-KDNP-vel és Szita Károllyal szemben.

Az is kérdéses, Pintér Lóránd kinek hazudott igazán: az ellenzéki összefogásnak valódi szándékaival kapcsolatban vagy Szöllősinének, hogy nem kell majd együttműködnie a Jobbikkal? Ugyanis, ha a PSZP megegyezik az egységes ellenzékkel, akkor bizony a Jobbikkal is együtt kellett volna működnie Szöllősinének, amit ő elképzelhetetlennek tart. Azt pedig nem engedhette volna meg magának a PSZP, hogy egy ilyen fontos jelöltjük kiszálljon, ha most egy boszorkányt és egy mezőcsokonyai lakost is elindítottak az önkormányzati választáson a zászlajuk alatt.

Fejes István, a Kaposváriakért Egyesület elnöke, kérdésünkre elmondta: – Továbbra is készen állunk a megegyezésre, de senkit sem fogunk kényszeríteni az együttműködésre. Képesek vagyunk leváltani a Fidesz-KDNP-t és Szita Károlyt. Egységesek és erősek vagyunk, az emberek bennünk bíznak.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: Polgári Szabadság Platform Facebook-oldala