Fejezze be a gyerekekkel kampányolást! – levélben szólította fel Szitát Horváth Ákos

2019-09-25 14:13 | #Kaposvár #Politika

Fejezze be a gyerekekkel kampányolást! – szólította fel levélben Szita Károly polgármestert, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét Horváth Ákos. A Kaposváriakért Egyesület és a vele szövetségre lépett ellenzéki pártok és civil szervezetek – DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Mindenki Magyarországa – polgármesterjelöltje csütörtök reggel adta át a levelet a városházán.

Horváth Ákos felhívta Szita Károly figyelmét az alapvető jogok biztosa és helyettesei állásfoglalására, hogy kampányban minden párt és jelölőszervezet tartózkodjon a gyerekek szerepeltetéséről, és a róluk készült fotók kampánycélra felhasználásától, valamint az iskolák és óvodák népszerűségnövelő meglátogatásáról. A témát először a Kapos-t.hu írta meg, itt olvasható a cikk

A KE polgármesterjelöltje megjegyezte: feljelenthetné és bocsánatkérésre szólíthatná fel Szita Károlyt, de nem teszi, ugyanis tudja, hatástalan lenne, főleg, hogy a polgármester az elmúlt 25 évben rendszeresen élt az ilyen és hasonló lehetőségekkel, és hatalmát kihasználva visszaélt a városlakók tájékoztatásával. Horváth Ákos ígéretet tett, megválasztása esetén Szita Károllyal ellentétben betartja a vonatkozó törvényeket.

Horváth Ákos teljes leve Szita Károly polgármesterhez:

Szerző: Bogdán Erik