Horváth Ákos Pécs és Szekszárd polgármesterjelöltjeivel találkozott

2019-09-26 08:59 | #Kaposvár #Kitekintés #Politika

Horváth Ákos Ervin javaslatára találkozott a dél-dunántúli régió három megyeszékhelyének ellenzéki polgármesterjelöltje. Valamennyiük mögött összeállt az ellenzék, civilek, valamint a MMM mozgalom is. Péterffy Attila pécsi polgármesterjelölt, Bomba Gábor szekszárdi polgármesterjelölt és Horváth Ákos Ervin kaposvári polgármesterjelölt aláírta Pécsen az együttműködési nyilatkozatot.

Bomba Gábor, Péterffy Attila és Horváth Ákos

– Meggyőződésem, hogy szemléletváltásra van szükség a regionális politikában, hiszen a dél-dunántúli régió minden lényeges gazdasági, versenyképességi mutatójában nagyon nagy bajban van – mondta Horváth Ákos Ervin. – Egyértelmű, hogy a megyeszékhelyeknek kiemelkedő szerepe van abban is, hogy a régió sorsa miképp alakul. Ezért kezdeményeztem, hogy létrejöjjön a találkozó Szekszárd, Pécs és Kaposvár ellenzéki összefogás által támogatott polgármesterjelöltjei között. – A dél-dunántúli régió a legtöbbet veszítette az egész országban a népességében 2008-2018 között, közel 75 ezer főt, s az egyik legszegényebb régióvá vált az Európai Unióban. Annak ellenére alakult így, hogy 2010-től fideszes volt a kormányzat és most is fideszesek a polgármesterek. Ebből is látszik, nincs összefüggés egy térség fejlődése és politikai színezete között. Ha ügyes, rátermett vezetők irányítják, akkor fejlődik egy város, de ha régi és megkopott vezetése van, akkor úgy jár mint Kaposvár és a dél-dunántúli térség.

Az EU statisztikai hivatalának adatai alapján a 281 régió között hátulról a kilencedik! Emiatt valós összefogásra van szükség. 

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: KPSVR.hu