A silány építkezés miatt eltört a vízilabdabíró lába

2019-09-30 18:32 | #Kaposvár

Botrányosan debütált Kaposvár új uszodája az első hivatalos meccsen: beszakadt az egy méter magasan lévő bírói járda az egyik játékvezető alatt a pénteki OB I. férfi vízilabdameccsen, a bírónak két helyen eltört a lába, s valószínűleg perelni fog – írta meg elsőként a Nők Lapja Café.  Az eset szeptember 27-én történt, persze a kaposvári Fideszes propaganda média nem számolt be az esetről.

A Kapos Tv annyit közölt a honlapján, hogy „a játékvezetői emelvénnyel adódott némi probléma”. „Mindez nyilvánvalóan a közelgő választások jegyében érvényes polgármesteri hírzárlattal függ össze: Kaposváron október 13-ig csupán a fokozottan jónak számító, és a Fideszre és Szita Károlyra dicsfényt vető információk láthatnak napvilágot” – írta a kapost.hu.

A kpsvr.hu egy előző cikkében már beszámolt az új versenyuszoda átadásáról ezzel a címmel: Hiába került 5 milliárdba, beázik és ereszt az új versenyuszoda. A tervezettnél – két részletben – mintegy fél milliárd forinttal többe került az építkezés, – s ezt a Népszava írta meg először -, de a csúcsmodern uszoda épülete beázik, a medencéből pedig elszivárog a víz. Csík Ferenc kaposvári olimpiai úszóbajnokról elnevezett uszodát 2015-ben kezdték el építeni a Modern Városok programon belül. A kivitelezést az Orbán Viktor miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal jó kapcsolatban álló, és ebből adódóan közpénzszerzésben is kifejezetten sikeres Paár Attilához köthető cégek, a FÉSZ és a Magyar Építő konzorciuma nyerte meg. Az új uszoda költsége kétszer is nőtt, egyszer még az építkezés kezdete előtt negyedmilliárddal, mert a régi uszodaépület, melyet nemzetközi versenyek esetén bemelegítő medenceként használnának, harminc méterrel messzebb esett az új komplexumtól, mint azt a hivatalos szabályok engedélyezik. Második alkalommal pedig az átadás előtt 496 millió forinttal, amit a „végső simításokra” és „előre nem látott gondok” orvoslására kellett költeni, mint például fűtési és szellőztetési rendszerek kiépítése…
A kapost.hu így fogalmazott: „Arról, hogy az uszodával milyen technikai gondok adódtak eddig is, számos információ kering a közösségi oldalakon. Vízszivárgás, a burkolatok, illetve az energiaellátás hiányosságai. Tudni lehet azt is, hogy több helyen a rozsdamentes acél tartozékok, korlátelemek helyett olcsóbbat használtak, s lám, a bírói járda is olyan silány anyagokból készült, hogy az első használat alkalmával beszakadt, súlyos sérülést okozva.

Az igazán botrányos a sérülésen túl az a hallgatás, amely a helyi sajtóban – amely nyilvánvalóan tudott az ügyről – megint vezényszóra, vagy már anélkül is megy. Vajon egyetlen ép erkölcsi érzékű ember sincs köztük, aki azt mondaná, „hogy ezt azért már mégsem”? A kapo(c)s közösség Facebook oldalán az egyik kommentelő ezt írta: 
Vera Banai „Döbbenetes és szégyenletes! Valaki építette, valaki ellenőrizte és valaki átvette. Ilyen eredménnyel működik a NER Mekk Elek rendszere! „Most építjük azt a várost, amely igazi 21. századi otthona lesz a kaposváriak nagy közösségének" - mondta Szita az uszoda avatásán.”

Na az ilyen Szita-féle városépítésből nem kérünk!

Szerző: KPSVR.hu

Fotó: KPSVR.hu