A fidesz-sajtó hallgat a kaposvári klímasztrájkról

2019-10-01 09:37 | #Kaposvár #Zöld

Hiába jelentették ki a III. Globális Klímasztrájk kaposvári tüntetésén, és írták bele a demonstráció Facebook eseményébe, hogy politikailag semleges a kezdeményezés, a kaposvári fideszközeli sajtóorgánumok nem számoltak be a tüntetésről, de még csak egy fotóst sem küldtek ki az eseményre…

Egyedül a 74nullanulla írt akármit is a kljmasztrájkról, igaz elég negatív hangvételben, „Kaposvárt nem mozgósította a klímasztrájk” címmel. Kaposváron is volt némi remény az emberek mozgósítására, ám péntek délután sajnos csak pár tucatnyi fiatal jelent meg a Kossuth téren néhány transzparenssel, írja a 74nullanulla, amiből látszik, hogy csupán a klímasztrájk elején vett részt a cikk készítője.

A „pár tucatnyi” fiatal mellett rengeteg, idősebb érdeklődő érkezett a Kossuth térre a demonstráció előrehaladtával, miközben a fiatalok lelkesedése egyre csak nőtt. A tüntetés végére közel nyolcvan ember skandálta, hogy „Klímavédelmet!”.

A III. Globális Klímasztrájk kaposvári eseményét mindenképpen sikeresként könyvelhetik el mind a szervezők, mind a résztvevők. Ritkán fordul elő, hogy egy közös cél, generációkon átívelően képes összehozni a kaposváriakat. A klímasztrájk erre mégis képes volt.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: Bogdán Erik