Akcióban a Fideszkommandó: letépkedték az ellenzék plakátjait

2019-10-02 10:01 | #Kaposvár #Politika #Kékfény

Szerda virradóra beindultak a kormánypárti aktivisták Kaposváron: városszerte letépkedték az ellenzéki összefogás, a Kaposváriakért Egyesület polgármesterjelöltjének, Horváth Ákosnak, illetve a képviselőjelöltek plakátjait, írja a Népszava.

– A hétvégére készültek el az A0-as plakátok, melyeket farostlemezekre ragasztottunk, s vasárnaptól éjjel-nappal dolgoztak a képviselők és az aktivistáink, hogy megjelenjünk a városban. Összesen 800 plakát készült, kedd hajnalra végeztünk a kihelyezésükkel, vagyis akadnak helyek, ahol egy napot sem voltak kinn a plakátok. Több százat rongáltak meg, ami anyagilag is komoly kár, hiszen darabonként nagyjából tízezer forint volt a költségük. És mindezt természetesen saját zsebből fizettük, nem úgy, mint a várost a teljesen beborító Szita Károly. Ám úgy látszik, a Fidesz-KDNP nagyon tart tőlünk, hiszen a nyomunkat is el akarja tüntetni a városból  – fejtette ki keletkezett kár súlyosságát Horváth Ákos a Népszavának.

Horváth Ákos hajnali háromkor rendőrségi helyszíneléseken vett részt, reggel fél héttől pedig folyamatosan csörgött a telefonja: a város minden részéről hívták, hogy letépték az ellenzéki plakátokat, de sok helyen a tartótáblákat is összetörték vagy elvitték. A városban több száz térfigyelő kamera működik, azaz elvileg be lehet majd azonosítani a tetteseket. Horváth Ákos még a kampány elején ki is jelentette, 30 ezer forintot ad azoknak, akik rendőrségi feljelentést tesznek, mert tetten értek plakátrongálókat, s ez azokra is vonatkozik, akik ellenzékieket csípnek meg, hogy a kormánypárti plakátokkal szórakoznak.

A letépett plakátokat Felder Frigyes LMP-s önkormányzati képviselő vette észre szerda hajnalban, hazafelé menet, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Felder a KPSVR.hu-nak elmondta, akár ideges is lehetne a keletkezett kár miatt, de ez is azt bizonyítja, hogy a Kaposvári Fidesz nagy bajban van. A Fidesz fél, mert van esélyünk arra, hogy leváltsuk Szita Károlyt és a fideszes képviselőket.

Forrás: Népszava.hu

Fotó: KPSVR.hu