Ha kell, kilométerenként adják át az M7-es bekötő utat

2019-10-02 13:31 | #Kaposvár #Politika

Új magyar kuriózum született Kaposváron: részátadás! Csak novemberre készül majd el a Kaposvárt az M7-essel összekötő R67-es gyorsút – a 67-es út kétszer kétsávosra bővített változata –, de azért egy 26,4 kilométeres útszakasz már járható. És mivel közeledik az önkormányzati választás, Gelencsér Attila kaposvári fideszes országgyűlési képviselő gyorsan rendezett egy „részátadó ünnepséget”, írja az Index.

A KaposvárMost is megírta az ünnepélyes részátadást, amin Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár is részt vett, aki a Somogybabodon tartott eseményen elmondta: a november végéig 33,2 kilométeresre bővülő útszakasz mintegy nettó 66 milliárd forintba került, a beruházás pedig jelentősen javítja Kaposvár és a Balaton közúti kapcsolatának minőségét. 

Igaz, a teljes útszakasz még nincsen kész.

A részátadás nevet azonban nem a sajtó találta ki, az új kifejezést Gelencsér Attila fotójáról ismerhette meg a világ, amit Facebook-oldalán osztott meg.

Forrás: Gelencsér Attila Facebook-oldala

Az R67-es útszakaszának részátadása jól mutatja a kaposvári építkezések helyzetét. Szita Károly az önkormányzati választásokra be akarta fejezni az összes nagy beruházását, azonban a Kaposvár Arénán és az új uszodán kívül – ahol a napokban egy bíró eltörte a lábát a silány minőségű bírói járda miatt – semmi sem készült el. Azonban valamit muszáj mutatni a választópolgároknak az önkormányzati választás előtt, így ha kell, kilométerenként fogják átadni az R67-est.

Forrás: Index.hu

Fotó: Gelencsér Attila Facebook-oldala