Felelősségvállalás helyett csak gyurcsányozik a kaposvári Fidesz

2019-10-03 12:00 | #Kaposvár #Politika

Szerda délután adott ki közleményt a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Kaposvári Elnöksége az ellenzék plakátjainak megrongálásával és kampányával kapcsolatban. Azonban ahelyett, hogy elhatárolódtak volna a rongálóktól, csak gyurcsányozásra és a már megszokott propagandára futotta tőlük.

Több szempontból is bizarr és érthetetlen a kaposvári Fidesz közleménye. Ahelyett, hogy megragadták volna az alkalmat, hogy elítéljék a plakátok megrongálását, és így elhatárolódjanak a valójában bűncselekményt elkövetőktől, inkább a már csontig lerágott és megszokott „Gyurcsány lop, és ők is lopnak. Féljetek tőlük!” propagandát próbálták meg ismételten letolni a kaposváriak torkán. Ezzel nemcsak saját magát minősítette a helyi Fidesz, hanem a városlakók intelligenciáját is látványosan alábecsülték.

– Nem akartam elhinni a kaposvári Fidesz közleményét, miután ismeretlen tettesek bűncselekményt követtek el ellenünk. A szervezett plakáttépési akció bosszantó, de látnia kell a kaposváriaknak, hogy a félelem motiválta. A Fidesz fél és borzasztóan frusztrált. Vádaskodnak, de a gumiégető után most egy égetéses biomassza fűtőművet akarnak telepíteni a Búzavirág és a Pipacs utca közvetlen közelébe, természetesen a lakók megkérdezése nélkül. Sajnos a Fidesz eljutott odáig, hogy a hatalomért mindent, az emberekért pedig már szinte semmit nem tesznek – nyilatkozta a KPSVR.hu-nak a közleménnyel kapcsolatban Felder Frigyes LMP-s önkormányzati képviselő.

Mérhetetlen arroganciára vall az is, hogy a közleményükben szemeteléshez hasonlítják az egységes ellenzék és Horváth Ákos független polgármesterjelölt plakátkampányát. Az ellenzék számára a magyar törvények által biztosított kampányolási jogot ilyen szinten semmibe venni egy újabb mélypont a kaposvári Fidesz történetében. Az persze mellékes számukra, hogy a város utcáit, tereit, lakótelepeit és parkjait folyamatosan zöldhulladék és teli kukák díszítik.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: Bogdán Erik