A Pszp miatt nyert a Fidesz-KDNP Toponáron

2019-10-15 22:18 | #Kaposvár #Politika

Szöllősi Istvánné még a választások előtt kinyilvánította ellenérzését a Jobbikkal kapcsolatban, és egyértelművé tette, hogy semmilyen összefogást nem tud kötni olyan csoportosulással, melynek tagja a párt. Ezt be is tartotta, így sikerült a Fidesz-KDNP jelöltjét, Mihalecz Andrást mandátumhoz juttatni.

Szöllősi Istvánnét indította a toponári körzetben (3-as választókerület) a korábban megszűnt Szdsz és Együtt pártok tagjaiból álló Polgári Szabadság Platform (Pszp). Szöllősiné az Mszp városkörnyéki szervezetének tagja, de nem okozott neki problémát, hogy saját pártja ellen elinduljon. Több fórumon is hangoztatta, nem fog olyan együttműködést támogatni, melyben a Jobbik is benne van. Ezt az ígéretét be is tartotta, amivel egyértelműen Mihalecz Andrást a Fidesz-KDNP jelöltjét juttatta mandátumhoz.

Az esélyes ellenzéki jelölt Miháldinecz Gábor 788 szavazatot szerzett, míg a Fidesz-KDNP jelöltje 842 szavazattal nyert. Az ellenzéknek elég lett volna, ha Szöllősiné visszalép, hiszen a rá leadott 66 szavazat elég lett volna az ellenzéknek, hogy megnyerje a toponári körzetet.

Az ellenzék győzelmét a Szöllősgazdák jelöltje Dávid János is bőven bebiztosíthatta volna, hiszen a szükséges 54 szavazat 3,5 szeresét, 186 szavazatot kapott.

 

kpsvr

Kép: Pszp választási fotó