Fejes: meg tudunk védeni mindenkit!

2019-10-25 21:46 | #Kaposvár #Politika

Álhírnek nevezte Fejes István, a Kaposváriakért Egyesület elnöke, a ma megjelent híreszteléseket az ellenzékkel kapcsolatban. Azt mondta: egyetértés van a képviselőkkel kapcsolatban, de azt szeretné, ha formailag is a Kaposváriakért Egyesület tagjai döntenék el, hogy ki kapja a képviselői helyeket. Ezt mindegyik párt elfogadta.

Káosszal riogat a kormánypárti sajtó, pedig csak demokratikusan szeretnének dönteni a közgyűlési mandátumok sorsáról – mondta el kérdésünkre Fejes István a Kaposváriakért Egyesület elnöke. Azt el tudja képzelni, hogy a Fideszen belül ez káosznak számít, hiszen Ők az egyszemélyi döntésekhez vannak szokva, nem értik, ha valami szavazás útján dől el. Márpedig mi szavazni fogunk a helyekről. 

A mai visszavonás egy jogértelmezési probléma, mert a jogszabály nem egyértelműen fogalmaz. Mi úgy értelmeztük, ha csütörtökön nem adjuk le a neveket a további két helyre, akkor már nem jelölhetünk később, de kiderült, hogy ez nem így van. Nem egyértelmű a jogszabály, nem akartunk kockáztatni – mondta Fejes István.

A Kaposváriakért Egyesület elnöke megjegyezte: a választási kampányban Huszka Imre végezte el az ellenzék lejáratását, ami most visszakerült a fideszes médiához. Nem hátrálnak meg, kemény ellenzékiségre számíthat a Fidesz-KDNP. Mi egy 40 százalékos tömböt képviselünk, sokan vagyunk, nem félünk, meg tudunk védeni mindenkit. Már nem kell félnie senkinek Kaposváron – zárta Fejes István

 

KPSVR