9 kutyát vertek halálra

2019-12-11 10:56 | #Kékfény

Agyonvertek öt kis németjuhász kölyköt és az anyjukat, egy másik tenyésztő pedig három nagyobb kölyköt - számol be a Blikk.

A brutális cselekedet Jászberényben történt. A kutyák tetemeit a város gyepmesteri telepének konténerébe dobták, ott fedezte fel az egyik dolgozó. A rendőrség bűncselekmény hiányában megszűntette a nyomozást. Az ügyészség új nyomozást rendelt el, de itt sem állapítottak meg bűncselekményt. 

A telephely kamerái rögzítették az eseményeket és a rendőrség egyértelműen beazonosította az elkövetőket, akik helyi kutyatenyésztők. A nyomozás során nem hallgatták meg az ügy korona tanúját a gyepmesteri telep állatorvosát, aki határozottan cáfolta a tenyésztők állatorvosának azon indokait, hogy a kutyák szopornyicás fertőzést kaptak és ezért hullottak el – tudta meg a Blikk.

A telep állatorvosa, dr. Csabai Tibor, szerint nem létezik olyan fertőzés, ami hirtelen ennyi állattal végez. 

  • A gazdának kötelessége meggyógyíttatni a beteg kutyáját, ha pedig menthetetlen, akkor humánus módon kell megváltani a szenvedésektől – tette hozzá az állatorvos. – De az tűrhetetlen, ha valaki úgy szabadul meg a házi kedvencétől, hogy agyonveri. Ha megkeresnének a nyomozók, nagyon szívesen elmondanám nekik, amit tapasztaltam – idézi a Blikk az állatorvost.

forrás: blikk.hu

kép: pexles.com