A playboy teknős megmentette az egész faját.

2020-01-15 15:14 | #Zöld #Kitekintés

Egy csajozó teknős, akinek a buja szexuális élete egyedül képes lehet megmenteni egész faját a kihalástól, visszavonul a playboy életmódjától, és visszatér a vadonba a küldetése végén.

Diego határtalan libidójának köszönhető az óriásteknős faj megmenekülése Espanolán, a Galapagos-szigetek egyikén, miután egy tenyésztési program keretében odaszállították a San Diego állatkertből.

Diego's good looks made him a hit on the island.
Rodrigo Buendia/AFP

Amikor elkezdte a párcserélgető kampányát, akkor csak 2 hím és 12 nőstény egyed élt a szigeten. De a kívánatos teknőlakó annyit szexelt, hogy ezzel segített 2000 fölé vinni a populációt.

A Galapagos Nemzeti Park szolgálata szerint mára ő a teknős-népesség 40%-ának az ősatyja. Összesen 15 teknős vett részt a sziget szaporítási programjában, de egyiküknek sem volt akkora szerepe, mint Diegonak.

„Nagyon nagy részben hozzájárult ahhoz a családfához, amely így visszatért Espanolára.  Hatalmas boldogságérzés, hogy megadhatjuk a természetes élőhelyére való visszatérés lehetőségét ennek a teknősnek. Hozzávetőleg 1800 teknős lett átszállítva Espanolára és mostanra a természetes szaporulattal együtt már nagyjából 2000 teknősünk van. Ez azt mutatja, hogy képesek növekedni, szaporodni és képesek fejlődni” - mondta Jorge Carrion, a park igazgatója az AFP-nek. 

A Galapagos-szigetek a világ egyik elsődleges vadvilág-megfigyelő úticéljai, Charles Darwin is meglátogatta őket, amikor az evolúciós elméletén dolgozott.

 

Forrás: CNN.COM

Borítókép: edition.cnn.com