Melyik ország a legalkalmasabb a gyerekvállalásra?

2020-01-20 09:30 | #Kitekintés

Családot szeretne alapítani? Nem, nem az Egyesült Államok és nem is Németország a legalkalmasabb hely erre a U.S. News & World Report felmérése szerint

A szervezet szerdán tette közzé a 2020-as „A legjobb országok a gyerekvállalásra” nevű listáját – és ezen az Egyesült államok csak a 18. helyen szerepel, majd követi Ausztrália, Kanada és számos európai nemzet.

A skandináv nemzetek, Dánia, Svédország és Norvégia megérdemelten végeztek a lista első három helyén. Ez a három ország vezette a 2019-es listát is, csak ott Svédország volt az első, majd Dánia követte. Idén Kazahsztán lett az utolsó helyezett.

 

Woman And Child Sitting On Fur Covered Bed
pexels.com

A rangsor egy globális felmérésből származik és nyolc különböző országjellemző értékelésére kapott pontszámokat alkalmaz. Ezek: jövedelem-egyenlőség, közoktatás fejlettségi szintje, az emberi jogi helyzet, a nemek közötti egyenlőség, az egészségügyi ellátás színvonala, közbiztonság,  az adott ország mennyire családbarát és az emberek mennyire boldogak. 

Magyarország nem szerepelt a felmérésben, ezért nem is került fel a 73 országot rangsoroló listára. Ön szerint a felsorolt paraméterek alapján milyen helyezést érdemeltünk volna? Kommentben várjuk a véleményeket.

 

Forrás és további részletek: cbsnews.com, usnews.com

Borítókép: pexels.com